Kupila je beskućniku doručak, a on joj je dao papirić na kojem je pisala pretužna poruka…

Živimo u takvom vremenu u kojem su mnogi ljudi bezosjećajni i ne žele pomoći drugima. Misle da je lakše okrenti glavu i proći, a ne razmišljaju šta bi bilo da su u istoj siuaciji kao ovi nesretni ljudi.

Djevojka i majka, Casey, je podijelila jedan događaj na svom profilu:

„Danas sam išla na doručak u Dunkin Donuts i vidjela beskućnika koji i prosi. Tražio je i brojao koliko novčića ima kod sebe, ne bi li makar nešto kupio da jede.

Ono što je tužno, jeste to da su mnogi samo prolazili pored ovog čovjeka i ignorisali su ga. Ja to nisam mogla uraditi. Kupila sam mu da jede i pije i sjela da popričam s njim.

Otvorio mi je dušu i rekao kako je koristio droge i da su ga one dovele do ovakvog stanja. Majka mu je umrla od raka, a oca nije ni poznavao. Ovaj čovjek se zove Chris.

Kada sam se htejla oprostiti od njega, rekao mu i je da sačekam jer mi želi nešto napisati. Dao mi je papirić na kojem je pisalo: „Htio sam se ubiti danas, ali sam se predomislio,zahvaljujući vama.“

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.