Optička iluzija na majici ove devojke je zbunila i izludjela sve! (FOTO)

Optičke luzije često kruže internetom i izazivaju rasprave i zabunu. Sjetite se samo one haljine koju su neki vidjeli kao plavu sa crnim, a neki bijelu sa zlatnim. To je bilo pravo zbunjujuće, zar ne?

Sada imamo nešto slično, što je mnoge zbunilo. Jedna djevojka je na svom   profilu objavila sliku u kojoj nosi kratku majicu. Kada samo letimično bacite pogled na sliku, vidjet ćete običnu majicu sa prugama.

9065z54

Ali kada otvorite sliku i malo uvećate, vidjet ćete pruge koje drugačije izgledaju i još se pomjeraju,  te pruge postaju iskrivljene. Ako ste na računaru nećete ovo primjeiti, pa smo vam zato postavili screenshoot sa mobitela.

5678566

Oni koji su vidjeli sliku, pitali su se zbog čega se to dešava. Odgovor je jednostavan. To je zbog pikselizacije na telefonskom ekranu.

Prilikom otvaranja slike, rezolucija telefona se smanjuje.  To utiče i na to da ove pruge izgledaju krivo i kao da se pomjeraju.

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.