Ima 105 godina i preživjela je 4 rata: Baka koja ima 60 potomaka i koristi svoj telefon bez naočala

Pored toga što ova baka ima 105 godina, Džezida Alija koja dolazi iz kosovskog sela Stančič je korisnik moderne tehnologije. Ova baka je preživjela četiri rata, a ona ima 60 potomaka i petero djece, te unuke i praunuke. Ona ne nosi naočale, a pamćenje joj je odlično i bez ikakvih problema koristi svoj telefon.

Ovih dana je ona bila u gostima kod članova svoje porodice koja se nalazi u Kumanovu, gradić koji se nalazi na sjeveroistoku Makedonije. Tmao je dobila posjetu od jedne televizije koja se uvjerila u vitalnost od ove bake. Mnogi koji su je vidjeli su se začudili kako tako starija osoba može biti u dobroj formi.

Kada su je pitali kako je to moguće, onda je ona odgovorila da ju je održao konstantni rad, a najviše skromna i zdrava hrana. Sama je rekla da ne zna kako je toliko zdrava. Cijeli život je uglavnom jela kukuruzni hljeb, paradajz, crni luk, kupus i ostalo povrće koje je i sama sadila u vrtu.

Pila je samo ovčije mlijeko, a govori da danas život nije tako loš. Jedina stvar za koju je rekla da joj se ne sviđa je kako se mlade djevojke oblače. Ona je rekla da se žene trebaju razlikovati od muškaraca. Sada te djevojke oblače nekakve čudne modele haljina, a nikako joj se to ne sviđa.

Rekla je da bi djevojka trebala biti djevojka, a da muškarac treba biti pravi muškarac i da između njih treba postojati neka razlika. Sada se to više ne zna da li je djevojka ili je nevjesta ili je to muškarac, rekla je baka.

..