LOPATU U RUKE I NA TRENING: Znate li da čišćenje snijega troši više kalorija nego trčanje?

Zimski je period i prva stvar koju mnogi rade ujutro jeste čišćenje snijega kako bi mogli nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Nekima nije mrsko da to rade, a neki ipak se žale i jedvaju čekaju ljepše vrijeme. Ipak, čišćenje snijega ne mora biti neželjeni posao, posebno kada se uzme u obzir da ova aktivnost troši kalorije.

Čišćenje snijega lopatom u sebi ujedinjuje kardio elemente i vježbe snage. Podrazumijeva hodanje, dizanje pune lopate snijega, guranje i udisanje svježeg zraka. Ne samo da će pritom raditi mišići ruku i nogu nego se oblikuje i čitav gornji dio tijela, kao i mišići donjeg dijela leđa. Prema istraživanju Medicinskog fakulteta Univerziteta Harvard, prosječna osoba koja teži 70 kilograma može u pola sata čišćenja snijega izgubiti čak 223 kalorije.

Poređenja radi: Pola sata trčanja troši upola manje kalorija. Zato se čišćenje snijega smatra intenzivnim ”treningom” te mu je najbolje pristupiti kada ste već u određenoj formi ili barem nemate ozljede koje bi mogle utjecati na smanjenje učinkovitosti ili pak prouzročiti daljnje tegobe.

Besplatna teretana je trenutno ispred vaše kuće, tako da lopate u ruke i u borbu protiv kalorija!

novi.ba

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.