PONOVO ZABIJELILE ULICE: Evo dokle će padati snijeg i da li će biti novog LEDENOG VALA

SRBIJA – Temperaturu od -1, koliko je zabilježeno danas po podne u Beogradu, upotpunjuje i prolazni snijeg. Ulice su se zabijelile, a meteorolozi kažu da će snijeg u intervalima padati do večeras.

“Možda će padati do kraja dana, ali nije ništa alarmantno u pitanju. Sutra nas čeka novo naoblačenje sa sjevero-zapada koje donosi susnježicu i snijeg. U toku popodneva biće razvedravanja, pa uveče opet snijeg”, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

U prijestonici će sutra minimalna temperatura biti -1 stepen, a maksimalna 3 stepena Celzijusova. U ponedjeljak i utorak se očekuje vrijeme slično današnjem, ali uz jači sjeverozapadni vjetar.

U srijedu će živa na termometru zabilježiti plus i u jutarnjim časovima.

Minimalna temperatura biće tri stepena, maksimalna dnevna devet stepeni – objašnjava Đurić, dodajući da će zbog viših temperatura doći do topljenja sniježnog pokrivača, ali će zbog jutarnjih mrazeva doći do stvaranja poledice, pa savjetuje da budu oprezni i vozači i pješaci.

Meteorolozi se slažu da ledenog talasa u narednih sedam dana neće biti.

novi.ba

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.