Držeći se za ruke, bračni je par zajedno preminuo nakon 56 godina braka

Kćeri tog bajkovitog para, Willa i Judy Webb, koji je preminuo 6.3., rekle su da njihovi roditelji ne bi željeli umrijeti ni na jedan drugačiji način. Judy i Will su se upoznali i postali prijatelji kada su imali samo 14 godina, a u braku su proveli ukupno 56 godina.

„Upoznali su se sa 14 godina te su bili prijatelji, hodali su s drugim ljudima, bili su zaručeni s drugim ljudima“, objasnila je Marybeth, jedna od kćeri preminulog para, „Oboje su bili samci kada je on otišao u vojsku. Ona je mislila: ‘Pa, nemam kome pisati pa ću početi pisati tvom ocu’“.

Par je pismima učvrstio svoje prijateljstvo. Judy je pisala Willu kada je služio u Koreji te su se nedugo nakon toga zaljubili. 6.2.1963. su sklopili brak te su se preselili u Melvindale gdje su dobili i odgajali svoju djecu.

Njihove kćeri su odrasle promatrajući snažnu vezu između njihovih roditelja koja im je služila kao primjer prave i čvrste ljubavi.

„Uvijek su imali ruke jedno oko drugoga. Ako nje nije bilo samo 5 minuta, on bi počeo govoriti: ‘Gdje je mama, jesi li ju vidjela?’“, rekla je njihova druga kćer, Lori Thomas.

Foto: Facebook

Njihove kćeri, koje sve rade kao medicinske sestre, su prije nekoliko mjeseci prvi put svjedočile razdvajanju svojih roditelja kada im je zaprijetila teška bolest. Rutinska operacija na kojoj je Judy bila dovela je do nepredviđenih komplikacija te je sve počelo ići nizbrdo – uskoro je i njihov otac krenuo putem svoje supruge.

„Postalo je jako loše“, objasnila je Lori, „Od operacije je dobila infekciju. Moj otac je sve to gledao te ga je to potpuno slomilo.“

Will, koji je tada imao 77 godina, se srušio jutro nakon što je njegova supruga razvila infekciju. Iako su bili u različitim bolnicama imali su iznimnu i neobjašnjivu fizičku i emotivnu vezu koju liječnici nikako ne mogu objasniti, piše Christian Post.

„Ona bi dobila vrućicu od infekcije; on bi dobio vrućicu. Nitko nije mogao odrediti odakle njegova vrućica dolazi jer nije bilo nikakvog izvora“, rekla je Marybeth, „Ona je dobila encefalopatiju kao komplikaciju antibiotika koje je pila – on je dobio encefalopatiju. Oboje su pali u komu u isto vrijeme te su završili na intenzivnoj njezi.“

Uskoro je postalo jasno da se Willu bliži kraj.

„Odveli smo ga u dom i prepustili smo ga Bogu, a stanje moje majke se počelo toliko pogoršavati da smo znali da trebaju biti zajedno, ne može to tako, oni ne mogu umrijeti jedno bez drugoga“, rekla je Ann Warren, treća kćer para.

„Pitali smo mamu želi li vidjeti tatu. Ona je rekla da želi. Bila je jako uzbuđena. Doveli su ju kroz vrata tatine sobe, a on ju je pogledao i pun ljubavi rekao: ‘Mama’. To je bila njegova zadnja riječ“, dodala je Warren.

Otprilike četiri dana prije nego je par preminuo kćeri su ih dovele u isti dom te su im spojile krevete kako bi se njihovi roditelji mogli držati za ruke u posljednjim trenutcima svojih života.

„Držali su se za ruke, a kada je moj tata po zadnji put udahnuo, moja ga je mama potapšala po ruci“, rekla je Lori, „Nije se mogla pomaknuti, ali je znala da je preminuo. Potapšala ga je po ruci kao da ga je tješila govoreći da će mu se i ona uskoro pridružiti.“

Iako su njihovi roditelji preminuli, sestre su opisale dar ljubavi koji su im darovali kao pravo blago.

„Svjedočili smo jednoj neopisivoj ljubavi koja je za nas pravo blago“, rekla je Warren, „Zato se nitko nikada ne bi trebao samo pomiriti s onim što im život da. Ako imate nekoga koga iskreno volite, onda se trebate boriti za tu ljubav. Oni su se za svoju ljubav borili svaki dan.“

..