Samo u BiH: “Elektrodistribucija” nije htjela uključiti struju i spasiti Zeničanina iz lifta!

“Najavljeno je da će struje nestati u 11 sati, obaviješteni smo o tome uredno, ali došlo je do greške, pa su struju isključili u 8.30. Kada je nestalo struje, bio sam u liftu i zaglavio se između devetog i desetog sprata. Bio sam bespomoćan i zarobljen na međuspratovima, gubio sam zrak i osjećao nesvjesticu”, priča Isaković.

Uzaludno je, dodaje, dozivao pomoć. Zatim je pozvao vatrogasce, a o svemu je odmah obavijestio i nadležne u “Elektrodistribuciji” Zenica, piše “Avaz“.

“Vatrogasci su samo uspjeli otvoriti vrata lifta, da bih imao zraka. Nisu me mogli izvući jer je bilo usko. Hvala momcima iz “Mervana” koji su ručno podigli lift, jer iz “Elektrodistribucije” nisu željeli uključiti struju uz izgovor da su najavili nestanak struje”, govori Isaković, koji je potražio i ljekarsku pomoć, a planira i tužiti “Elektrodistribuciju” zbog ovog propusta.


(Preuzeto sa: haber.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.