Dječak pod nadimkom “Beton” koji je prije nekoliko godina jedva preživio, učestvovao u humanitarnoj utrci

Nakon 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljivih bolova na 70 posto izgorjelog tijela, Meho je juče u Tuzli trčao humanitarnu utrku “Za nekoga s autizmom”, piše “Avaz“.

Sav prikupljeni novac od trke iskoristiće se za potrebe rehabilitacije djece i njihovog Centra „Mali svijet“.

Emotivni status o hrabrom dječaku na Fejsbuku je objavio Vedad Pašić.

– Kad god budete pomislili da vam je nešto u životu teško, sjetite se ovog dječaka. On se zove Mehmed Šabić, a poznatiji je kao MEHO BETON. Prije nekoliko godina, Meho je doživio strašnu nesreću u eksploziji i požaru i doktori su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak. Ali ne Meho! Njegovo srce izdržalo je što mnogi ne bi mogli, 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na 70 posto izgorjelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao. Nakon svega toga, ove godine vratio se u školu i završio uspješno 7. razred!

A danas.

Danas je Meho Beton trčao za ”Mali svijet”, rame uz rame s mojim Ajadom. Ko nije pustio suzu na cilju dječije trke danas u momentu kad je Meho utrčao u cilj, ima srce od kamena…

Nije njemu džaba ime BETON! Gračanice, ljubavi moja.“


(Preuzeto sa: haber.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.