Hodao je bos, a onda osetio NESNOSAN BOL: Lekari su se KRSTILI I LEVOM I DESNOM kad su pod mikroskopom videli šta su pronašli

Kada su mu doktori pregledali stopalo pod mikroskopom, nisu mogli da poveruju sta vide.

Nakon što je neko vreme hodao bosonog, neimenovani Brazilac(35) osetio nesnosan bol u stopalu, a kada je došao u bolnicu, nije mogao da veruje šta je uzrok. Trpeo je bolove osam sati, a kada više nije mogao da stane na nogu, shvatio je da je stvar postala ozbiljna.

Kada su mu lekari pregledali desno stopalo, pronašli su dlaku, koja mu se zabola u petu toliko duboko da je dospela do nerava. To stanje se zove “cutaneous pili migrans”. Dlaku dugu oko jedan centimetar izvukli su pincetom i odmah je nastupilo olakšanje. Bol je nestao.

Mikroskopski pregled otkrio problem
Muškarac se javio bolnici u Sao Paolu, a pregledao ga je dermatolog dr. Fred Bernardes Filho. Ustanovio je da nema povrede zgloba ni drugih oštećenja. Ali, kada je zamolio pacijenta da hoda na prstima, a zatim na peti, čovek se požalio da ga strašno boli desna peta.
Lekari su zatim ponovo pregledali njegova stopala pod mikroskopom i utvrdili da ispod kože ima dlaku. Uklanjanjem stranog tela muškarac je konačno odahnuo.

Dlaka je naime, ušavši pod kožu, ostala u području u kojem je mogla da stimuliše nervne završetke. Lekari su objavili da je reč o belcu, ali su istakli da je CPM češći kod Azijata. Razlog je što oni imaju gušće i ravnije dlake koje lakše ulaze pod kožu. Stoga savetuju i drugim lekarima da posumnjaju na tu dijagnozu ako se pacijent požali na bolove u stopalima.

(Izvor: zena.blic.rs)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Zanimljivost.com i portal Zanimljivost.com ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.