Kiflice sa sirom – još jedne u nizu

Sastojci
1 kg mekog brašna
500 ml mleka
150 ml ulja
supena kašika soli

Loading..

1 celo jaje
3 žumanca
20 gr kvasca
supena kašika šećera

Loading..

za punjenje sir po želji + belanca
2 kom žumanca (za premaz) + malo mleka

Priprema
1.
Od 500ml mleka odvojiti malo u drugu posudu, izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera i promešati, dodati dve kašike brašna i dobro sjediniti. Ostaviti na toplom mestu da naraste.
2.
Ostatak mleka pomešati sa uljem i zagrejati.
3.
U veću posudu sipati brašno, posuti sa kašikom soli, napraviti rupu u sredini pa dodati jaje i 3 žumanca, dodati nadošli kvasac, mleko sa uljem i zamesiti meko testo. U zavisnosti od brašna koje koristim, nekad ne moram uopšte dodavati a nekad moram dodati još brašna dok ne dobijem testo koje se ne lepi.
4.
Ostaviti testo na toplom mestu da se duplira.
5.
Kada je testo naraslo, premesiti ga i podeliti na 6 – 8 jufki, u zavisnosti od toga koje veličine želite da budu kiflice. Svaku jufku razviti u krug, iseći na trouglove i filovati sirom (u koji ste umešali belance i malo posolili po potrebi). Smotati u kiflicu.
6.
Na pleh staviti pek papir, složiti kiflice, svaku dobro premazati žumancetom, posuti susamom i na svaku staviti komad putera. Ja sam ih sada slagala u krug da bi izgledalo kao pogača.
Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Posluživanje
Napomena:
Po receptu ide 20gr kvasca ali ja često stavim celu kocku od 40gr (da mi ne bi ostajalo) i ne vidim da nešto smeta taj višak.

Loading..

(Izvor: svireceptisuzacistu5.info)

..