Branio tuđe dijete, pa dobio pesnicu u glavu i pao: Umro je od povreda nakon pet dana

slika:ŠKOLA U SOVLJAKU – TELEGRAF.RS
Ostoja je pao na leđa i tom prilikom zadobio teške povrede glave, a očevici su naveli da je oko pet minuta bio bez svijesti i onda ustao, pa ponovo pao.

Policija u Bogatiću je uhapsila I.A. (19) iz Crne Bare zbog sumnje da je prošlog ponedjeljka nanio teške tjelesne povrede Ostoji M. (46) iz Sovljaka (Srbija), koji je u subotu preminuo u bolnici u Beogradu.

Izvor “Telegrafa” otkriva da je I.A. pesnicom udario Ostoju M. u glavu nakon što ga je upozorio da jedno dijete iz sela “ostavi na miru”. Ostoja je pao na leđa i tom prilikom zadobio teške povrede glave, a očevici su naveli da je oko pet minuta bio bez svijesti i onda ustao, pa ponovo pao.

Zbrinula ga je ekipa hitne pomoći i transportovala u Šabac, odakle je iste noći, zbog težine povreda prebačen u Beograd.

Tragedija koja je uznemirila cijelo selo, a naročito oko 15 djece koja su sve posmatrala, dogodila se oko 22.40 u dvorištu osnovne škole. To je jedino i omiljeno mjesto okupljanja djece i mještana ovog malog sela.

– Djeca su vriskala, plakala i zapomagala, a najviše su strahovala da li je Ostoja preživio. Njega su voljela sva djeca u selu jer se sa njima često družio, vjerovatno zato što živi sam i što nema svoje djece. U njegovom društvu dejci je bilo zabavno jer ih je razveseljavao zabavnim pričama – navodi majka djevojčice koja je svjedok nesretnog događaja.

Istragom koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu i obdukcijom utvrdiće se uzrok smrti, a osumnjičeni I.A. je zadržan u pritvoru.
haber.ba

..