3 RAZL0GA ZAŠTO VAS MAČKA GNJEČI ŠAPICAMA: Evo šta vam vaša ljubimica poručuje!

.Zašto vas mačka gnječi šapama – masaža koja pokazuje naklonost i može biti i lekovita!

Vlasnici mačaka znaju koliko je nježan i dirljiv osjećaj kada maca počne da masira prednjim šapicama. Ako pritom i prede, dolazi do posebne konekcije sa vlasnikom u kojoj se iskazuje povjerenje i simpatija. Zašto mačke često uživaju da nas gnječe šapama? Razlog za ovo nije samo iskazivanje ljubavi!

1. U medicinske svrhe – U raznim kulturama vijekovima se vjerovalo da su mačke sjajni iscelitelji. Smatra se da mačke mogu da identifikuju nečije loše zdravlje, a zatim odlaze kod osobe, masiraju je šapicama, ližu i predu, ispuštajući opuštajući i nježan zvuk koji umiruje. Postoji priča o mački po imenu Misi koja je čak dobila medalju jer je natjerala svoju vlasnicu da ode kod ljekara. Kao rezultat toga, ženi je dijagnostikovan rak dojke, a izliječen je samo zato što je na vrijeme započela sa liječenjem. N aprimjer, kaa vas bolis tomak, moguće je da će mačka leći na vas i sklupčati se baš u predjelu stomaka kako bi ga zagrijala.

2. Pokazuje ko je njen vlasnik – Mace imaju uređenu sposobnost da masiraju i gnječe šapicama – dok sisaju majčino mlijeko, one nježno gnječe mamin stomak kako bi stimulisale još više mlijeka. Takođe, na jastučićima šapa postoje mikrožlijezde koje oslobađaju mirisnu supstancu. Čovek sa svojim slabim čulom mirisa ne osjeća ovaj miris, ali ga mačke savršeno osećaju. Ovaj miris označava pripadnost, pa “mačećom masažom”, maca ističe da vi pripadate njoj, ali i da ona u potpunosti pripada vama. Zabluda je da su mačke životinje koje nemaju osjećaj za svog vlasnika. Njima je izuzetno potrebna čovjekova ljubav i pažnja.

Šta dijete uči u odnosu sa životinjom: empatija i odgovornost prenose se u odnose s ljudima3. Zato što vas voli – Osim što su lekocite i šapicama obilježavaju teritoriju, mačke masažom pokazuju da prema vama gaje čistu ljubav. Ovo je znak naklonosti i poverenja. Mačka nikada neće dobrovoljno otići u zagrljaj osobe koja joj se ne sviđa, izaziva odbacivanje ili plaši. Ako se ljubimica smjesti se na vaše grudi i počne da vas gnječi šapama, budite srećni: vi joj se definitivno sviđate!

Izvor: Sensa,

– Slušaj, Jovana, Tamara mi je dala tvoj broj, Đurićka. Sad ti se lepo javljam i upozoravam. Budeš li još jednom Maju Marinković uzela u usta, nikad više na televiziju nećeš izaći. Tamara moja Đurić je htela pakao da ti napravi, al’ sam smirivao situaciju. Zadnji put upozorenje upućeno tebi, devojko, kraj – navedeno je u poruci. S obzirom na to da Jovana nije odgovarala, usledile su pretnje: – Ćutiš, fukso. Kažu iz MUP, pocepali prijavu i bacili. Opet kukaš. Čekaju te moji “tigrovi”, pred emisiju na Pinku. Sad ćemo te odučiti od mikrofona, zamenićeš ga ku**em za ceo život. Ceo život ćeš da pušiš ku**eve. Jasno! Nema više televizije za tebe. Bolesnice jedna, šta si se istripovala da si bitna. Smeje ti se cela scena – navedeno je.