Bivša studentkinja tužila fakultet, jer joj diploma nije pomogla da pronađe posao

Bivša studentkinja Pok Von (29) tužila je britanski Univerzitet Anglia Ruskin za skoro 70.000 evra, jer uprkos njihovoj tvrdnji da pružaju kvalitetno obrazovanje i dobro zaposlenje nakon diplomiranja, ona nije uspela da nađe posao.

Kako je navela, Univerzitet se oglašavao kao institucija koja nudi kvalitetno obrazovanje i uspeh prilikom zapošljavanja nakon završenih studija. Ipak, sve to je bila jedna velika obmana, zbog koje je u Veliku Britaniju došla iz dalekog Hong Konga.

– Prospekt me je ubedio da je reč o zaista impresivnom Univerzitetu. Ali, čim sam krenula na predavanja 2011. godine, shvatila sam koliko nedostataka postoji. Iako sam diplomirala s počastima 2013. godine, reč je o „Miki Maus“ diplomi – Rekla je Von, a prenosi Independent.

Zbog toga sada tuži Univerzitet za skoro 70.000 evra.

U dokumentima koje je podnela sudu, navela je da Univerzitet nije ispunio svoje obaveze iz ugovora o studiranju, čime je automatski prekršio ugovor. Kao primer navela je da su profesori kasnili na predavanja i da su studentima često govorili da sami moraju da obrađuju pojedine lekcije.

Von se nada da će njen potez ohrabriti druge studente da za novac kojim plaćaju školarinu, zatraže i kvalitetno obrazovanj, ali i da potraže kompenzaciju ako Univerzitet ne ispuni svoje obaveze.

Smatra se da bi ovaj slučaj mogao biti presudan kada je reč o načinu oglašavanja Univerziteta i studijskih programa u Velikoj Britaniji, budući da će studenti koji plaćaju školarine oko 10.000 evra tražiti i kvalitetno obrazovanje u zamenu za uloženi novac,prenose vestinet.rs!

..