DA LI STE ZNALI: Verenički prsten se drži na četvrtom prstu zbog ovog neverovatnog razloga

Kineskalegenda daje odgovor na pitanje zbog čega se verenički prsten nosi na četvrtom prstu.

Palci predstavljaju roditelje. Kažiprsti predstavljaju braću i sestre. Srednjak predstavlja tebe. Prstenjak (četvrti prst) predstavlja partnera.

Mali prst predstavlja decu.

Zatim kada sklopimo dlan o dlan, otkrivamo važnu simboliku.
Ako pokušamo razdvojiti palčeve (roditelji), razdvajaju se jer oni ne bi trebali živeti s tobom večno.

Venčanje je ceremonija koja se odvija prilikom stupanja u brak. Može se održati na veoma različitim mestima, ali je najčešće u crkvi ili nekoj državnoj instituciji. Venčanje koje se ne obavi u crkvi naziva se građansko venčanje i ono se obavlja pred matičarem u prisustvu dva svedoka. Tada budući supružnici obećavaju da će život provesti zajedno i da će poštovati principe braka, kao i jedno drugo. Nakon toga, matičar im izdaje venčani list, odnosno potvrdu o tome da je brak zvanično sklopljen. Supružnici pri tome mogu da zadrže svoje prezime ili preuzmu i/ili dodaju prezime svog supružnika.

U Kini je moguće da čak i osobe koje više nisu među živima stupe u brak. Tada se priređuju takozvana venčanja duhova. Bio je to način da, roditelji devojke ili mladića koji su umrli pronađu zeta ili snaju (koji su živi). Ovakva večanja se spominju u kineskim legendama pre najmanje dve hiljade godina.

..