Poslije što vidite ovo više nikada nećete koristiti svoj telefon u WC

Priznajte, bar jednom u životu sedeli ste na WC šolji i pritom gledali u mobilni telefon. Prema raznim anketama, 92 procenta ljudi u toaletu proverava društvene mreže, dok 30 odsto razgovara obavljajući veliku ili malu nuždu.

I ovaj tekst možda čitate baš u toaletu. Koliko god se to svima činilo zgodno zbog spajanja ugodnog s korisnim i uštede vremena, nije baš sve tako pozitivno u toj modernoj navici, tvrde stručnjaci.

Naime, osim što istraživanja pokazuju da na WC-u gubimo dvostruko više vremena nego inače ako koristimo mobilni, zastrašujući su podaci načina širenja bakterija tim putem

Većina nas se ne odvaja od svojih telefona ni kada ide u WC. Loša navika je da ne ispuštate mobitel iz ruku, a još gora navika je da ga čak nosite i tamo. Da li se pronalazite u ovome? Nosite telefon, čistite se poslije nužde i onda nehotice možete uprljati telefon i prenijeti na njega bakterije.

Taj telefon ćete kasnije stavljati na uho, dodirivati kožu i slično. Na sebe i druge tako možete prenijeti razne bakterije, klice i viruse. Osim toga, trebate imati na umu da je WC nečist i da ne biste tamo trebali držati četkicu za zube, je sve čestice iz WC šolje prilikom puštanja vode, ulaze u nju. I onda vi to stavljate u usta.Pazite na te stvari i bićete zaštićeni od šteetnosti. Također znate da trebate dobro oprati ruke poslije svake nužde. Za više postova o našem zdravlju slobodno posjetite web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

..