Medicinska sestra je mislila da nitko ne vidi što radi djeci, a onda ju je jedna majka razotkrila

Shelby i Jonathan imaju kćer Sophie koja se trenutno bori za svoj život. Kada se dvogodišnja djevojčica nije dobro osjećala, njezina je majka mislila da se radi o alergiji.
Pregled kod liječnika nije otkrio nikakve zabrinjavajuće rezultate i dijagnosticirali su joj astmu. Shelby je naručila Sophie za alergenski test, no djevojčica je jedne noći prestala disati.
Obitelj ju je odvela u bolnicu i tamo im se svijet okrenuo naopačke. Liječnici su otkrili masu veličine loptice u Sophienim prsima. Dijagnosticirali su joj rak limfnih čvorova i nekoliko je mjeseci trpjela agresivne kemoterapije. Iako se njezino tijelo borilo, rak se i dalje širio.
Kemoterapija je utjecala na njezinu mogućnost hodanja, govora, kretanja i hranjenja. Trenutno prolazi kroz terapiju kako bi se pripremila za transplantaciju matičnih stanica.

Kako bi obitelj i prijatelji bili informirani o Sophienom stanju Shelby je napravila Facebook stranicu pod nazivom „Hrabra Sophi“ („Sophie the Brave).
djevojcica-mamaJedna je objava postala popularna. Majke sve bolesne djece poduprle su Shelby zbog riječi kojima je opisala medicinske sestre.
„Vidim te. Cijeli dan sjedim na ovom kauču i vidim te. Ti se jako trudiš da te ja i moje dijete ne primijetimo. Vidim kako pogneš glavu kada te ona vidi i počne plakati. Nastojiš na mnoge načine olakšati joj strahove i pridobiti ju. Vidim da joj nevoljko skidaš zavoje. Kažeš ‘Oprosti’ i ‘Žao mi je’ više puta u danu nego što ljudi kažu ‘Hvala’.“
Shelby je podijelila kako gleda medicinske sestre koje nose masu lijekova i potrepština u sobe bolesne djece dok im zvoni telefon za pomoć drugim sobama. Vidi kako sestre slažu kamenčiće za pacijente kako bi si mogli napraviti ogrlice.
„Vidim gumene ogrlice oko vaših ruku i stetoskopa, jedna za svako dijete koje volite i za koje se brinete… Vidim kako mazite njezinu malu, obrijanu glavicu. Vidim kako tješite mame koje plaču zbog loših vijesti. Vidim kako radite na računalu s djetetom u rukama.“
Shelby je zahvalila sestrama koje uskoče i posjete njezinu kći čak i ako nije njihova pacijentica, i što sjede s roditeljima i tješe ih u teškim situacijama, iako su njihove obveze ogromne.

..