Pismo Bosanca koji radi u Austriji hit na internetu: “Baš je bezveze zemlja, zar ne?”

Kada idemo u inostranstvo da radimo, trebamo biti svjesni da će na početku možda biti teško, ali da ćemo se kasnije snaći. Samo je potrebno da budete realni.

Informišite se o poslu, kvalifikujte se i poradite na tome da uspijete. Ne može se sve desiti preko noći. Pismo jednog Bosanca koji radi u Austriji je nasmijalo sve, a evo kako ono glasi:

” Radim u maloj firmi u kojoj je 50 zaposlenih, a postoje 3 ureda. Čuj, da imaju samo 3 ureda? Pitate se da li ti ljudi uopšte imaju pojma o poslu? Kako u 3 ureda da uguraju tetku , strica, ujaka, bratića, baš mi nije jasno?

Te žene iz ureda moraju raditi 8 sati, čak nemaju vremena da tračaju i da idu na kafu za vrijeme radnog vremena. Kakav li je to teror nad radnicama? Ono što je još bezveze je da nijedna nije u rodu sa šefom kao što je to kod nas uobičajeno.

Zamislite tek većeg apsurda da ja radim i nakon tačno mjesec dana mi dođe plata. Zamislite, dobijem platu. To je ona situacija gdje vas nagrade za vaš rad. Baš je bezveze zemlja, zar ne? Na vrijeme se odlučite da li želite da živite u takvoj zemlji. ”

Ovo je prava usporedba naše države i drugih, kao i njihovog odnosa prema radnicima. Za više zanimljivih i korisnih članaka ostanite uz naš web portal.

..