Da li znate zbog čega se ove ružne tačkice pojavljuju na licu? Samo jednim sastojkom ih uklonite sa vašeg lica ili lica vaše bebe

Bijele kvržice koje se pojavljuju na na obrazima beba se nazivaju milia. Poenkada se znaju pojaviti i u predjelu trupa, ruku, nogu i nekih drugih dijelova tijela. Milia se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi aali je najčešća pojava kada su u pitanju djeca, odnosno novorođenčad.
Zanimljiv podatak je da više od polovine novorođenčadi ima ove kvržice ali kod veći novorođenčadi se izgube nakon nekoliko sedmica. Kod odraslih se mogu zadržati jako dugo.
Čak ni danas kada je medicina dostigla svoj vrhunac ne može da se utvrdi šta je tačan uzrok pojave ovih kvržica. Doktori smatraju da je majčin hormon zaslužan za pojavu istih, dok dermatolozi smatraju da uzrok pojave nedovoljna razvijenost žlijezda glavni uzrok.

Uzroci su u slučaju odraslih razni, a većinom se na druga oštećenja kože svode – od nuspojava opekotina i bolesti, pretjeranog sunčanja ili plikova. Nastank mogu i steroidne kreme podstaći pa i česti kozmetički i dermatološki zahvati poput lasera ili dermoabrazije.
Kako bi se ove kvržice izgubile možete koristiti zob koja je jako zdrava i može pomoći da se ove kvržice izgube. Pomiješajte zob sa vodom i nanesite na mjesta na kojima se kvržice nalaze.
Ostavite da nekoliko minuta djeluje a zatim uklonite.
Također možete koristit vodenu paru za uklanjanje ovih krvržica. Potrebno je da samo naparite lice nekoliko minuta. Pored toga vodena para će vam pomoći ako imate problema sa sinusima.
Med je ljekovit po pitanju mngoih stvari al je također učinkoviti kada su u pitanju ove kvržice.

..