Probudila ga buka sa tavana – a kad je otkrio šta se dešava gore, ZALEDIO SE!

Mnogo puta odete kući da pobjegnete od sviejta i da izbjegnete priču s nekim ljudima ili da ih vidite. Oni s kojima dijelite svoj dom su oni koji žive sa vama ili oni kojima zaista vjerujete. Zadnje što želite je da se brinete o nepozvanom gostu u svojoj kući.

Nažalost, jednoj porodici dolazak kući nije značio odmor.

John i Ashley Kennedy iskusili su nešto jako uznemirujuće u kući koja je trebala biti njihova privatnost i komfor. Par živi sa svojom 10-mjesečnom bebom u Pittsburghu. Spavaju zajedno u spavaćoj sobi ispod tavana, sa bebom u krevecu.Imali su komšiju koji je renovirao svoju kuću, ali nikad nisu imali bilo kakav kontakt s njim.

Jednu noć, Džeroma su probudili čudni zvukovi.

Znao sam da je neko gore, rekao je on za medije.

Ustao je, počeo da pretražuje kuću i vremenom shvatio da je buka dolazila sa tavana. Onda je iznenada ugledao svjetlo iz cijevi na plafonu. Zabrinuo se zbog buke i svjetla, pa je sljedeći dan otišao na tavan da ugradi sigurnosne kamere. Nije mogao shvatiti ko ili šta je bilo gore, i nadao se da će mu kamere pomoći da shvati šta se dešava.

Nakon što je sljedeći dan pregledao snimku, Džerom je otkrio nešto uznemirujuće…

Ugledao je Roberta Havrilla, 69-godišnjeg komšiju. Porodica Kennedy vjeruje da je špijunirao njih i njihovu bebu.Roberta su drugi ljudi uvijek opisivali kao nekog ko izbjegava ljude i ko sve drži za sebe.

Na snimci je Robert prikazan kako šeta okolo sa bušilicom. Renovirao je svoju kući i odlučio instalirati prenosiv zid između svoje kuće i tavana Kenedijevih. Tako bi imao direktan pristup njihovoj kući i mogućnost da dolazi i odlazi kako želi.

Havrillu su uhapsili 17.jula zbog uhođenja i upada na tuđi posjed, ali on odbija priznati krivicu.

..