Unuka pjevala pjesmu svojoj baki koja boluje od demencije: Poslije samo nekoliko sekundi se pogled na bakinom licu totalno promijenio

Demencija je zaista jedno stanje koje treba shvatiti ozbiljno. Kada to stanje pogodi nekoga ko je vama mnogo blizak, onda to može da bude zaista teško i za tu osobu, a isto tako i za vas. Gledati nekoga koga volite i koga mnogo dobro poznajete kako mijenja totalno svoje ponašanje i cijeli stav za par sekundi može da bude jako neprijatno kada pokušavate da razgovarate sa njima, ili radite nešto.

To stanje zahtijeva mnogo strpljenja za voljene osobe od tih ljudi koji moraju da im pružaju podršku ma šta god da se desi, ali što je jako teško. Istraživanja koja su urađena u par slučaja su utvrdila da postoji jedan mnogo zanimljiv lijek za demenciju. U ovom slučaju je unuka došla kako bi posjetila svoju baku i odlučila joj je zapjevati jednu od njenih najdražih pjesama.

To je zaista bio trenutak za koji se može reći da je neprocijenjiv. Kada je unuka došla do svoje bake, onda je u tome momentu vidjela da je njena baka umotana u dekicu i rekla je da ona jedva čeka čuti kako pjeva. Ova nemoćna baka i dalje priča sa ostalim ljudima, a tako je ona progovorila nekoliko riječi sa osobom koja se nalazila iza kamere. Njena unuka je počela da je pjeva jednu od najdražih pjesama njene bake koja se zove “I will Always Love You” od Vitni Hjuston. Čim je unuka počela, onda je njena baka odmah posvetila cijelu pažnju svojoj unuci. Sada pogledajte kako je taj poseban trenutak izgledao i shvatit ćete da ovim osobama nije ništa važno osim malo sreće:

..