OVO JE ŠOKIRALO CIJELO SELO: “Jadni djed” je uradio mnogo goru stvar prije nego što je dobio batine od sina…

Sve češći su primjeri porodičnog nasilja, kao i nasilja nad djecom i starima. Društvenim mrežama se svakodnevno šire takvi primjeri, jedan od njih je Dragoljub Ristić (80), koga je napao sin Dragan (44). Napad se dogodio prije nedjelju dana u dvorištu porodične kuće Ristić.

U razgovoru s njegovom porodicom, s kojom su novinari stupili u kontakt ispostavilo se da „jadni dekica“ godinama maltretira svoju suprugu Ljiljanu i sina Dragana, koji je ratni vojni invalid.

– Dragoljub je prvo napao mene. Krećem se pomoću štapa. Tog dana sam pala, a Dragoljub je počeo da me šutira gdje je stigao. Šutirao me je u leđa, stomak, noge… Dozivala sam pomoć i moj sin je to čuo. Kako bi me odbranio od ludog oca, letvom ga je udario u glavu – priča još uvijek potresena Ljiljana i dodaje:

– Dragoljub je alkoholičar, koji ne želi da se liječi. Posljednjih godina ode od kuće i luta po smetljištima. Vadi iz kontejnera hranu i alkohol. Probleme pravi svima u komšiluku jer ne može da se kontroliše. Ne bi mi bilo žao da luta da mi u kući nemamo sve što čovek može da poželi. On je bolestan, a ne želi da se liječi – priča nesrećna žena.

Ona dodaje da je nju Dragoljub i ranije tukao, ali da ona to nije prijavljivala policiji.

– Znao je da me šutira i udara motkom. I ja i sin, koji je ranjen u glavu na ratištu želimo da se on izliječi, ali on nikog ne sluša. Policija ga je vodila u zdravstvenu ustanovu, ali on jpobegne. Voljela bih da Dragoljub može da se liječi i platila bih ako treba, ali on to ne želi – priča Ljiljana.

Kako kaže, obraćali su se policiji, psihijatrima i centru za socijalni rad, ali niko im dosad nije pomogao. Policija je privela i saslušala sina Dragana i protiv njega će biti podnijeta prijava.

Podsjetimo, Dragoljub Ristić uletio je prošle subote, krvave glave, u dvorište jednog mladića uz povike „Ubi me sin!“ Mladić je obavijestio Hitnu pomoć i policiju, a fotografiju dedice objavio je na Fejsbuku.

Kurir

..