Pas se previše zaštitnički ponašao prema bebi pa su roditelji postavili kamere po kući: Ono što su saznali iz snimaka je bila prava noćna mora za njih

Poznata je svima povezanost između pasa i ljudi i nije zalud rečeno da je pas najbolji čovjekov prijatelja. Dosta puta je prosto neobjašnjiva ta konekcija i ljubav koju pas može osjećati prema čovjeku i obratno.

Kada pas zavoli čovjeka, onda je spreman za sve samo da bi zaštitio biće koje voli. a o tome nekako govori i ova priča.U jednoj porodici, koja je imala psa za kućnog ljubimca, a u kojoj je došla i baba kao prinova primijećeno je da se pas čudno ponaša uvijek kada je u blizini male bebe. Beba je imala samo šest mjeseci, ali se pas previše zaštitnički odnosio prema njoj. Ukućanima je bilo veoma čudno ponašanje njihovoga psa, jer se nikada prije nije tako ponašao, pa su odlučili da provjere o čemu se u stvari radi.

Postavili su nekoliko kamera u svojoj kući, da bi nakon pregleda snimki otkrili jednu istinu kojoj se nikako nisu nadali. Bili su šokirani.

Bračni par iz Teksasa, Bendžamin i Houp su bili odlučili da zbog obaveza, poslova i drugih stvari unajme dadilju koja će se brinuti o njihovoj bebi dok oni nisu kod kuće. Angažovali su dadilju imenom Aleksis Kan, koja je bila student, imala je dobre preporuke i trebala je novac da nastavi školovanje.

Kod prve isplate honorara dadilji pas je postao prilično agresivan prema njoj, a bračnom paru nije bilo jasno šta se u stvari dešava i zašto se psu ne sviđa njihova dadilja.

Stoga su postavili skrivene kamere da provjere šta se dešava u njihovoj kući kada oni nisu tu. Na snimkama su vidjeli nešto što nisu mogli sanjati ni u najgorim noćnim morama.

Snimke su pokazale kako njihova dadilja maltretira njihovu malu bebu i to na način da je bila veoma gruba prema djetetu, da je stalno galamila na njega i znala mu čak i šamar udariti.

Svo vrijeme je pas režao i lajao na dadilju a u jednome trenutku više nije dao da priđe djetetu, a ona od straha to više nije ni pokušavala.

Bračni par je odmah slučaj zlostavljanja prijavio nadležnim organima i sada se vodi postupak protiv monstruozne dadilje, i vrlo je moguće da za svoja nedjela dobije i neku zatvorsku kaznu.

..