Istinita priča koja je uzdrmala Srbiju: U jednoj beogradskoj pekari vidio je kćerku i oca kako jedu i razgovaraju, zaplakati ćete i vi

OVA PRIČA JE NASTALA U GLAVNOM GRADU SRBIJE, A EVO O ČEMU SE ZAPRAVO RADI.

Pekara Trpković u kojoj je uvijek gužva u radnom vremenu, i naravno najbolji burek na svijetu. Ona je mlada, recimo II godina fakulteta, ima lijepu Bečku kariranu košulju, farmerice, starke, tek oprana kosa jutros, lijepe zube i oči najsmijane.Ona izgleda kao prototip Fine studentkinje iz Provincije, koja je u Balkanskoj ulici morala postati velika i dorasla već na prvom koraku, morala je biti ozbiljna i odgovorna, snalažljiva, vaspitana je tako, na ozbiljnom porodičnom poduhvatu, na Studijama, zbog koga se žrtvovala cijela porodica tom luksuzu, od koje se očekuje jednostavno to.

Pored nje se nalazi čovjek 55 godina, nizak, koji je sijed i sa brkovima požutjelim zbog duhana, imao je prastare pantalone na sebi, cipele su iz Trsta bile i rasparena košulja. Maneken radnika jedne od onih fabrika kada čujemo na TV da su njihovi sindikati blokirali prugu, autoput, nervozan, nalazi se na mjestu kojem ne pripada, nesnađen u gužvi i napetosti i Srbiji, u dvijehiljaditim.

On izgleda kao otac koji je došao posjetiti kćerku na studijama u Beogradi, da vidi kako živi i gdje, da bude na nju ponosan, da ima šta pričati dva sljedeća mjeseca na poslu na kafi Nosonji, Piksiju i Dani.

Donijela je kćerka tanjir sa burekom za ćaleta, stali su tik pored mene, ona je jela neki mali kroasan, jer joj i ne treba puno.

..