NAJBOLJI LEK ZA GRIP DOLAZI IZ PRIRODE: Ovih 6 su NAJEFIKASNIJI u borbi protiv PREHLADE I GRIPA!

Pomoći će vam kao preventiva ili kod ublažavanja simptoma.
Lek protiv gripa osim u tabletama i ostalim gotovim lekovima, krije se i u prirodnim saveznicima koji su se pokazali kao veoma učinkoviti i delotvorni. Donosimo nekoliko njih koji će vam sigurno pomoći kao preventiva ili kod ublažavanja simptoma.

1. Beli luk
Beli luk je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade hemijski antibiotici.
Zahvaljujući glavnom sastojku hlapljivom ulju s alinom koji se sečenjem ili ceđenjem azgrađuje u alicin, beli luk ima antibiotičko delovanje.
Uz to, med je bogat aminokiselinama i esencijalnim uljima. Upravo je zbog toga, toliko učinkovit. Usporava rast bakterija i uspešno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe. Stručnjaci preporučuju konzumiranje od 2 do 5 g svežeg češnjaka dnevno.

2. Med
Med je odličan prirodni antibiotik, koji je sposoban da uništi bakterije. Pomaže kod bolesti disajnih puteva i savršen je za prevenciju. Sadrži ceo koktel korisnih materija, posebno vitamina (A, C i B) i minerala kao što su kalcijum, kalijum, fosfor, magnezijum, natrijum i gvožđe.

3. Ehinacea
Biljka koja utiče na pravilno funkcionisanje imuniteta uspešno deluje kao antivirusno sredstvo koje pomaže u borbi protiv infekcija i opskrbljuje s potrebnim antioksidansima čime jača imunitet.
Posebno se preporučuje tokom zime kao dobra preventiva kao lek protiv gripa. Istraživanja su pokazala ukoliko se ehinacea upotrebljava u kombinaciji sa C vitaminom mogućnost prehlade se smanjuje za čak 85 posto.

4. Citrusi
U našoj grupa domaćih lekova su naravno i citrusi. Oni su puni vitamina, a najviše vitamina C koji nam treba kako bi se mogli što bolje obraniti od prehlade i gripa. Limun, pomorandža, grejp, limeta, mandarina. Sve su to citrusi koje moramo redovno konzumirati u zimskim mesecima.

5. Origano
Ljekovitost ove biljke intenzivna i opora mirisa čini esencijalno ulje zahvaljujući kojem djeluje kao prirodni antibiotik, sredstvo za iskašljavanje i širenje bronha, kod upale sinusa, grlobolje, prehlade i gripe.
Ulje dobiveno iz lišća origana sadrži ljekoviti sastojak karvakrol, koji posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva. Ulje origana ima jako djelovanje na uobičajene patogene bakterije, kao što su Stafilokok, E-coli i listerija.

6. Ženšen
Nazivaju ga korenom života jer pre svega pomaže u potpunom iskorišćavanju vitamina i mineralnih materija u organizmu.
Koren ženšena sadrži ginsenozide,materije koje podižu opšte stanje organizma, pomaže kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, nesanice, deluje na malokrvnost, jača imunitet i ublažava stres. Ženšen deluje na povećanje aktivnosti belih krvnih zrnaca, koja se bore protiv bakterijske i virusne infekcije i tako predstavlja obavezan lek u borbi protiv gripa i ostalih ‘zimskih’ bolesti.
Recept za prirodni sirup od limuna, meda i đumbira
Kombinacija ova tri zdrava sastojka ostavlja moćni dojam vrhunskog prirodnog oružja u borbi protiv prehlade i gripa. Med kao prirodni antioksidans bogat je antibakterijskim i protivupalnim sastojcima, limun je prirodni antiseptik, poboljšava probavu i izuzetno je bogat izvor vitamina C, magnezijuma i bioflavonoidina (bioflavonoidi – hemijske materije, snažni antioksidansi poznati po svojim antikancerogenim svojstvima, a deluju u kombinaciji s vitaminom C, jačajući krvne sudove, stimuliišući telesne odbrambene mehanizme) i đumbir koji ima protivupalna i antivirusna svojstva i pospešuje rad respiratornih organa čine ovu kombinaciju pravom zdravom bombom.

Priprema: Kako biste pripremili ovaj prirodni sirup potrebno je u malo veću teglicu narendati đumbirov koren koji ste prethodno temeljno isprali, dva limuna koja ste isekli na kriške i za kraj sve sastojke preliti medom (najbolje domaćim).

(Espreso.rs/Medjugorje-info.com)

..