Ovako možete izgubiti 10 kg za mjesec dana!

Ukoliko za mjesec dana želite smršati 10 kg najvažnije je da smanjite unos ugljikohidrata i šećera.

Zapravo, najbolje bi bilo da hljeb i slatkiše skroz izbacite iz upotrebe taj mjesec, ali kako ne bi narušili ravnotežu organizma jer su mu potrebni i ugljikohidrati i šećer, kao zamjenu možete svaki treći dan uzeti krišku integralnog hljeba, a šećer unosite kroz voće.

Za doručak konzumirajte kuhana jaja, tunjevinu, paradajz i sve vrste salata. Na primjer, skuhajte dva jajeta i narežite paradajz. To je doručak koji će vam dati potrebnu energiju, i nećete biti gladni, ili tunjevinu sa lukom i krišku integralnog hljeba. Ukoliko imate vremena možete doručkovati pileće filete prelivene jajima i salatu.

Oko podne uzmite voćni obrok koji se satoji od jedne banane, jabuke, kruške, zdjelice jagoda, trešanja ili nekog sezonskog voća.

Za ručak i večeru, ali neka ne bude iza 18 sati, jedite piletinu, ćuretinu, puretinu, ribu, jaja, teleću šniclu na žaru, sve vrste povrća, dopunjeno supom i salatom.

Između obroka kada osjetite glad možete uzeti šaku badema, lješnjaka, suhe brusnice, grožđice, suhe šljive i sl.

Za tri mjeseca pridržavanja ovog režima ishrane možete smršati i do 30 kilograma.

Jedan od najčuvenijih promotera ove dijete je holivudski glumac Adrian Brody koji je izgubio 15 kilograma pripremajući se za ulogu u filmu Pijanista.

Njegova verzija ove dijete bila je sledeća: on je jaja jeo za doručak, manje parče grilovane piletine za ručak i parče ribe s parenim povrćem za večeru.

(Izvor: receptii.com)

..