“Preklinjem vas, ostanite kod kuće. Devet sati sam premeštala zaražene. Slomljena sam, a ovo je tek početak…” (FOTO)

Foto: Twitter
Lice ove doktorke je prava slika borbe sa korona virusom!

Sa ciljem da podignu svest javnosti o značaju samoizolacije, lekari i medicinske sestre postavljaju na društvenim mrežama selfije nakon što posle sati i sati rada skinu zaštitne maske. Njihova lica su prava slika borbe sa kovidom- 19, a veliki broj njih da bi pomogao svim ugroženim, radi duple smene.

Tako su se oglasili medicinari iz Londona koji su na mrežama skrenuli pažnju na samoizolaciju kao meru protiv širenja korona virusa.Dr Natali Silvije je prva objavila svoju fotografiju, uz poruku:

“Ovo je lice osobe koja je upravo provela devet sati noseći zaštitno odelo i remještajući pacijente zaražene korona virusom po celom Londonu. Slomljena sam, a ovo je tek početak. Zaista preklinjem sve ljude da poštuju socijalnu distancu i samoizolaciju. Danas sam videla šta COVID-19 “radi” i samo želim da nas ljudi slušaju i ostanu kod kuće Ovo je zaista izvuklo ono najbolje iz nas, pa neka izvuče i najbolje i iz vas i počnite da nas slušate”.Brojno bolničko osoblje je podržalo poruku doktorke i uzvratilo: “Mi smo ti koji su na prvoj liniji obrane. Ostanite u izolaciji i pomozite nam”.

Preporučujemo građanima da se pridržavaju svih mera koje su propisali nadležni državni organi i ustanove.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Da li je empatija i želja da se pomogne ljudima u nevolji glavni razlog za izbor ove plemenite profesije? Šta vi mislite o svemu ovome, napišite nam u komentarima na Fejsbuku

..