Ne osuđujte me ovo je moj život i moj muž: Imam dobar razlog da ostanem sa nevjernim mužem

Sve sam shvatila, već prvog dana kada me prevario. Jednostavno sam to osjetila i znala sam da bi se moj život mogao drastično promijeniti.

Žena uvijek osjeti kada je muškarac prevari. Osjeti njegovu želju da se razvede, napusti porodicu i ode drugoj ženi. U početku sam se nadala da će se afera brzo završiti, ali ona se nastavila. Moj muž je bio uspješan i ugledan muškarac u najboljim godinama.

Nikada nisam gajila iluzije o njegovoj stopostotnoj odanosti, ali u ovom slučlaju stvari su bile drugačije. Možda prvi put u svom životu, moj muž se zaista zaljubio. To je bilo vidljivo golim okom. Bio je srećan i nesrećan u isto vrijeme, rastrgan između dužnosti i osjećanja.

Iznenada je počeo da mi kupuje poklone, a takođe je počeo sve češće da nalazi izgovore da se iskrade iz kuće. Telefon nije ispuštao iz ruke i svaki put sam po njegovom osmijehu znala da je dobio poruku od nje. Bili smo zajedno 16 godina i nisam željela da sve to bacim u vodu.

Zato sam odlučila da se borim za svoj brak i svog muža. Zašto bih nekome drugom prepustila sve ono što sam sa svojim mužem stekla? On je sada bogat i uspješan, i ne želim nekoj drugoj ženi da ga prepustim bez borbe. Svakog dana ta žena je predstavljala sve veću prijetnju za naš brak.

Znala sam da je u principu potrebno otprilike šest mjeseci da se muškarac odluči napustiti porodicu, najviše godinu dana i ako do tada ne ode, neće otići nikada. Na meni je bilo samo da izdržim tih godinu dana. Ne sudite mi. Ovo je moj život, moj brak, moje blagostanje sa kojim se ne želim rastati.

Nisam namjeravala dijeliti ni svog muža ni njegov novac ni sa kim. Trudila sam se da stvorim sve uslove kako bi provodio što više vremena sa porodicom. Često sam pozivala prijatelje i porodicu kod nas kući kako bi i on bio prisiljen da ostane i druži se sa nama.

To je očigledno ljutilo njegovu ljubavnicu koja je imala sve manje njegovog vremena, ali ja sam se ponašala kao uzorna supruga, potpuno sam se posvetila njemu i braku i nisam mu željele pokazati ni na koji način da znam za njegovu aferu. Bilo je potrebno mnogo vremena i truda, ali moj muž je na kraju odabrao mene, naš brak i našu djecu.

Možda ćete reći da sam luda što sam ovako postupila, ali nisam željela odustati od muškarca kojeg volim. Zapravo sve nestaje ako se odnos ne održava, a samo na vama je da li ćete uspjeti održati svoj brak poslije nevjere i zadržati svog muža pored sebe.

(Izvor:pult24.info)

..