Domaćicama se diže kosa na glavi od prljavog šporeta: Samo kap ovoga sve mrlje od masnoća i prljavštine nestaju. Bez ribanja

NIJEDNA DOMAĆICA NE VOLI DA ŠPORET ČISTI, DOK SE RUČAK SPREMA, NEMA NAČINA DA SE OD MASNOĆE I PRSKANJA NA SVE STRANE ZAŠTITI, A ONDA MUKE NASTAJU DA SE TO OČISTI.

Postoji jednostavno i praktično rješenje, koje vas puno neće koštati. Sredstvo koje zaista čisti, pritom ne sadrži uopšte opasne hemikalije.

Ovo sredstvo zaista čisti, pritom ne sadrži uopšte opasne hemikalije, a vama su potrebne sljedeće tri sitnice:

– stara četkica za zube, odnosno žica za ribanje

– pamučna krpa

– al kohol

Vama je dovoljno da samo na krpu naneste alkohol, a potom da njom pređete po rerni ili šporetu, ako su površine zaprljane izrazito, vama je bolje da pospete po nečistoćama alkohol, da ostavite da odstoji, a potom da krpom prebrišete.

Ako nisu nestale mrlje tom prilikom, ponovo al kohol pospite, žicom ili četkicom za zube ih istrljajte, a tek onda prebrišite ih.

Kuhinjski štednjak, koji se često naziva jednostavno štednjak ili štednjak, kuhinjski je uređaj namijenjen kuhanju hrane. Kuhinjske peći se oslanjaju na primjenu izravne topline za proces kuhanja i mogu također sadržavati pećnicu koja se koristi za pečenje. “Štednjaci” (koji se nazivaju i “štednjaci” ili “peći na drva”) grije se spaljivanjem drva ili drvenog ugljena; “plinske peći” se zagrijavaju plinom; i “električni štednjaci” električnom energijom. Peć s ugrađenom pločom za kuhanje također se naziva rasponom.

U industrijaliziranom svijetu, budući da su peći zamijenili otvorene vatre i ložišta kao izvor učinkovitijeg i pouzdanijeg grijanja, razvijeni su modeli koji se također mogu koristiti za kuhanje, a to su postali poznati kao kuhinjski štednjaci. Kada su se kuće počele zagrijavati sustavima centralnog grijanja, bilo je manje potrebe za uređajem koji je služio i kao izvor topline i kao štednjak, a samostalni štednjaci su ih zamijenili. Štednjak i peć se često koriste naizmjenično.

()

..