Ovo je izuzetno opasna namirnica svi je jedemo: Na sniženju je često, a niko vam neće reći da je otrovna

Hrana danas je izuzetno raznovrsna i kvalitetna međutim pojedine namirnice su genetski modifikovane i sadrže neke jako štetne materije.

Ova namirnica je vrlo često na sniženju, međutim niko vam neće reći da se radi o izuzetno štetnoj namirnici koja može da bude izuzetno opasna po vaš život. Naime, upravo zbog toga biste trebali da je izbjegavate u širokom luku.
Naime, radi se o krajnje ukusnoj, hrani punoj otrova, vještačkih hormona, fekalija, pesticida, antibiotika i slično.

Da li ste znali da se viršle prave od otpada životinjskih organa, hrskavice, nerava, crijeva, drugih jestivih organa? A nakon detaljnih studija, koje su istražile povezanost ove hrane i kancera, rezultati su bili poražavajući.

A sastav viršle je takav da je više od 50% otrova, a svjetski fond za istraživanje raka je naveo da bi ljudi ovu hranu trebali izbaciti iz ishrane što prije, ako žele zdravlje da sačuvaju.

A osim viršli, na ovoj listi se nalaze paštete, kobasice, šunke, parizer, ostale fabrički upakovane mesne poslastice.

Šta ulazi u sastav viršli, pa ih opasnim tako čini?

MESO – tradicionalne viršle se sastoje od svinjskih otpadaka, dijelova koji ostanu nakon što se meso za kotlete izdvoji, slanina ili šunka, u mješavini sa pilećim ili ćurećim ostacima, Izmelje se u pastu meso, sa vodom pomiješa, konzervansima i poboljšivačima ukusa i bojama.

VODA – dodaje se u meso da bi se konzistentnost poboljšala, a onda se smjesa pod pritiskom pakuje u tube i kuha, a u meso se zarad boljeg dodaje i skrob, najčešće krompirov, koju hot dogu daje bolji volumen.

..