6 mama ja otišlo u bolnicu na isti dan, a onda su sve rodile blizance

Holly Cheatum je upravo rodila jednojajčane blizance Sophie Ann i Delia Marie na porodiljskom odjeljenju u St. Luke”s East bolnici.

Nije znala da će njeni blizanci imati jako dobro društvo. Trudničko odjeljenje ove bolnice dočekalo je zajedno 6 parova blizanaca u isto vrijeme – 12 malih čuda ukupno.
Svi blizanci su rođeni prirodnim putem.

„Velika je slučajnost i jako je zanimljivo da se 6 parova blizanca rodilo u isto vrijeme baš na našem odjelu, rekla je Brenda Cornell koja je dio tima. „Ovo se nikada prije nije desilo u našoj bolnici, a roditelji i zaposlenici zaista uživaju u tome.“

Neki od njih nazivaju grupu djece „Dirty Diaper Dozen“ (prljavo tuce pelena). Iako je ovo neobično, već smo vidjeli slične slučajeve i prije: prije nekoliko godina u St. Vicent bolnici u Australiji dočekala je 5 parova blizankinja u isto vrijeme! Majke ovih blizanca su čak formirale grupu na Facebooku kako bi bile potpora jedne drugima.

„Ima nekoliko majki, koje su sa nama zajedno u Facebook grupi i komuniciramo međusobno da bi znali kako djeca napreduju.“ rekla je Holly. „Lijepo je imati potporu od nekoga ko zna tačno sa kakvim stvarima se suočavaš.“

A šta je sa St. Luke bolnice? Sa svom ovom hampom, veliki broj majki zove bolnicu kako bi svoje blizance rodile baš u toj bolnici. Reći ćemo da osoblje ima veliko iskustvo.

..