Komšiji koji je imao bebu posudio je 10 eura, a poslije 7 dana desila se neočekivana situacija!

Taksi vozači imaju veoma dinamičan život i nikada ne znamo šta možemo da očekujemo u tom danu. Koliko puta smo samo imali priliku da slušamo zanimljive priče koje su nam govorili i prepričavali vozači taksija. Ovaj taksista napisao je jedan status koji je oduševio i iznenadio ljude širom regiona.
Kako navodi, sve ovo se desilo pred kraj radnog vremena. Kada je vozio prema kući, neki čovjek ga je zaustavio i upitao da li može da ga odveze do određene destinacije. Taksista je pristao, ali je ujedno i bio jako raspoložen za prijatan razgovor.
Odlučio je da jednu priču koja mu je bila jako interesantna ispriča mušteriji koju je vozio. Vjerujemo da će se i vama jako svidjeti, a pogledajte o čemu se zaista radi.
”Nećete vjerovati šta se neku noć desilo mojoj ženi i meni. Otišli mi da spavamo, kad čujemo neko nam zvoni na vrata. Siđemo dole i pogledamo, kad ono ispred vrata stoji naš prvi komšija, koji ima oko 30-tak godina i cijelo vrijeme plače.
Znali smo da mu je otac umro prije dan ili dva, bila je okačena i posmrtnica. Otvorimo mi vrata i upitam ga šta mu je i zašto plače, a on mi kroz suze odgovara kako je došao da moli za pomoć, jer nema novca da sahrani oca. Pitao sam ga koliko mu treba, a on je rekao 1 00 eura.
Imao sam te pare, htio sam da mu posudim, ali imao sam i malo dijete o kojem sam morao da se brinem, a to je bilo sve novca što sam imao. Rekao sam mu otvoreno kako stvari stoje i pitao kada može da mi vrati, a on je rekao za sedam dana.
Mislio sam kako će prevariti i nisam htio s njim da se svađam zbog toga, ali sedam dana kasnije dolazi komšija vraća novac, daje kafu za suprugu, a djetetu onio brdo čokolada.
Njegov otac je imao mnogo novac, ali sve je to sakrio. Nije ostavio čak ni za svoju dženazu, ali srećom sin je uspio sve to da pronađe.”

..