Kršćanska slastičarnica mora platiti 135.000 dolara odštete lezbijskom paru kojem nije htjela ispeći svadbenu tortu

Lezbijski par iz Oregona, SAD, osvojio je jackpot, nakon što je sud naredio pekarnici koja im nije htjela ispeći svadbenu tortu, da im isplati 135.000 dolara odštete. Rachel i Laurel Bowman-Cryer, tijekom parnice su tvrdile da su „“ čitavim iskustvom.

Bračni par koji vodi pekarnicu, Aaron i Melissa Klein, izgubio je parnicu pred oregonskim sudom, te sada mora platiti 135.000 dolara odštete, radi čega će zasiguno morati zatvoriti svoj obrt.

Kleinovi su se četiri godine vukli po sudovima jer su odbili ispeći svadbenu tortu za lezbijsko vjenčanje, navodeći kao razlog svoja vjerska uvjerenja.

Lezbijski par odlučio je, unatoč tome da je bilo koja druga pekarnica mogla ispeći istu takvu tortu, da bračni par mora biti kažnjen, te su pokrenuli medijsku hajku protiv njih i podigli privatnu tužbu zbog diskriminacije i nanošenja boli.

Rachel i Laurel Bowman-Cryer su čitavo iskustvo opisale kao „mentalno silovanje“

Da bi situacija bila još apsurdnija, sud je dodijelio astronomski visoku odštetu, koja je u rangu s odštetama za teške tjelesne ozljede i invalidnost.

Primjer je muškarac također iz Oregona, kojem je kamion za smeće otkinuo nogu, te je kao odštetu za svoju invalidnost i bol primio samo , tek nešto više nego u slučaju lezbijske torte. Presuditi nekome odštetu od 135.000 dolara samo zato jer je odbio ispeći tortu potvrda je apsolutne sprdačine pravosudnog sustava.

..