Koju bananu biste najradije pojeli? Vaš odgovor može imati utjecaj na vaše zdravlje

Ovisno o boji, svaka banana ima neke posebne prednosti.

Kada jedemo banane, mi to činimo nadajući se da time doprinosimo svom zdravlju. Dok ih neki među nama jedu jer uživaju u njihovom ukusu, drugi samo pokušavaju održati dobru razinu kalija u organizmu.

Ovaj zdravi zalogaj vam također osigurava odgovarajuću količinu vitamina, kao i drugih hranljivih sastojaka neophodnih vašem tijelu. Jeste li svjesni da vam banane različitih boja donose i različite koristi?

Ovisno o boji, svaka banana ima neke posebne prednosti.

Za početak, najzelenije banane su važan dio prehrane onih koji se bore da održe optimalnu razinu šećera u krvi. One imaju vrlo nizak glikemijski indeks, što ih čini odličnom užinom za osobe koje moraju izuzetno paziti na razinu šećera u krvi. Mlade i zelene banane daju osjećaj sitosti koji duže traje.

A kako je sa čvrstim i žutim bananama? Ove banane su uglavnom bez pjega. One su također vrlo zdrave za jelo. Slađe su od zelenih i mladih banana. Tijelo je u stanju lako ih probaviti. Kada je banana potpuno žuta, antioksidansi koje ona sadrži sposobni su naše tijelo sačuvati od raznih bolesti.

A žuta banana s pjegama? I ova banana je bogata antioksidansima i odličan je izbor za pacijente koji se bore s tumorima. Smeđe pjege su u stvari pozitivan znak. To znači da će banana pomoći u uništavanju raznih stanica u tijelu, najčešće onih abnormalnih koje su uzročnici karcinoma.

Banane koje su smeđe boje i mekane možda izgledaju kao da nemaju mnogo dobrog da nam ponude što se tiče zdravlja. Ovakve banane imaju višu razinu šećera nego njihove svjetlije kopije. Ipak, ove banane imaju neke osobite moći. One sadrže triptofan koji umanjuje stres i napetost. One su bogate i mnogim sastojcima koji pomažu zdravlju mišića i kostiju.

Sada, kada znate više o različitim bananama i što vam one osiguravaju, naučite tome i druge. Bilo da ste neko tko banane jede iz zdravstvenih razloga ili neko tko jednostavno voli okus ovog popularnog voća, nema sumnje da vam one imaju mnogo toga ponuditi.

()

..