“Mama mi je svaki dan ostavljala svaki dan 2 marke na stolu…”

Mama mi je ostavljala svaki dan 2 marke na stolu da imam neki slatkiš kupiti u školi i da nebi druga djece me zezala da sam siromašan.

Jednog dana mi je ostavila samo marku i rekla je ”izvini sine ne mogu ti više dati neću imati sutra da jedem” u toku noći čuo sam kako je plakala, pošto sam bio dijete nisam znao zašto plače.Sutra dan kad sam ustao i pogledao na sto, vidio sam kako je ostavila 4 marke, sa porukom ”voli te tvoja mama”.

Danas poslije 25 godina živim i radim u Švicarskoj, uštedio sam veliku sumu novca i napravio sam joj kuću, gdje sam joj ostavio poruku ”voli te tvoj sin”.
BONUS

Žena se vraća kući kasno noću, tiho otvara vrata spavaće sobe, podiže prekrivač sa kreveta i vidi četiri noge, uzima bejzbol palicu i udara preko prekrivača što jače nekoliko puta.

Odlazi u kuhinju po piće kad tamo vidi svog supruga koji joj kaže:

Žena se vraća kući kasno noću, tiho otvara vrata spavaće sobe, podiže prekrivač sa kreveta i vidi četiri noge, uzima bejzbol palicu i udara preko prekrivača što jače nekoliko puta, odlazi u kuhinju po piće kad tamo vidi svog supruga koji joj kaže:
-Tvoji roditelji su nam došli u posjetu, dao sam im naš krevet, nadam se da si ih već pozdravila.

..