Godinu dana je jeo samo krompir. Pogledajte kako izgleda sada njegovo tijelo

DOKUMENTARNI FILM THE MARTINIAN, U KOJEM JE MARK VATNIJ MORAO DA PREŽIVI NA MARSU ČAK STOTINU DANA BEZ IKAKVE HRANE. ON SE ODLUČIO ZA OVAJ EKSPERIMENT KAKO BI VIDIO DA LI BI MOGAO DA PREŽIVI SAMO SA KROMPIROM KOJI JE PONIO ZA JELO. oDNOSNO MORAO JE DA GA POSADI U VLASTITOM IZMETU, A TAKO ĆE POKUŠATI DA PREŽIVI.

Veoma je zanimljivo bilo, a na kraju je Mark izašao kao pobjednik, uspjelo mu je to. Krompir je nikao, a kako je nikao, tako je on i preživljavao.

Pogledajte i sami ovo:

On je imao unaprijed plan, a to je da dnevno mora uzimati tri krompira, a to dođe otprilike oko 200 kalorija. Čovjeku je to dovoljno da unese u sebe u toku jednog dana. Krompir je inače jako bogat vlaknima, kao i proteinima, ali i ugljenim hidratima. Na početku svog fokusa, Mark je imao oko 151.7 kilograma, ali je čak za 28 dana uspio izgubiti oko 10 kilograma. Tri kilograma krompira u sebi ima ukupno 9 grama mastu.

Slatki krompir je uključivao u svoju ishranu, povećavao je svoj unos vitamina A i E, kao i željeza i kalcija. Sebi je dozvoljavao neke začine, a estrakt kvasca je jako dobar jer u sebi ima vitamin B.

Ishrana koju je on praktikovao ima u sebi šest miligrama cinka, a norma dnevna je oko 9 miligrama. U ovoj dijeti su nedostajali minerali kao što su hlorid, selen i jos. Smanjiti imunitet i usporiti mu reproduktivni sistem to može, ali može i da dođe do problema sa štitnom žlijezdom, ili sa manjkom antioksidanata.

Krompir je definitivno najbolji izbor za ovakav poduhvat, pošto on u sebi ima aminokiseline, vitamine, ali i druge minerale, kada usporedite sa drugom hranom. Inače, nemojte da jedete nikada zeleni krompir, pogotovo ako je oštećen i onda krene zeleniti. To može da dovede do probllema sa mučninom, ili sa povraćanjem, grčevima i groznicom. Nemojte da ih jedete, nego ih odmah bacite.

..