Svaki dan je pila čašu vode sa sodom bikarbonom, a nakon mjesec dana tijelo joj je neprepoznatljivo

Soda bikarbona je vrlo korisna i ima brojne zdravstvene prednosti. Mnogo puta smo o njoj govorili u našim člancima. Malo sode bikarbone u čaši vode može dobro doći kod žgaravice. Isto tako, uz zdravu ishranu i fizičku aktivnost, njena primjena na taj način može dosta ubrzati gubitak kilograma.

Soda bikarbona je idealno rješenje za uklanjanje tvrdokornih mrlja. Bilo da su te mrlje na odjeći ili na određenim kuhinjskim površinama, soda bikarbona će otkloniti i one mrlje za koje ste mislili da ih je nemoguće odstraniti.

A zdravija je opcija nego da stalno koristite mnoštvo hemikalija koje su štetne i za vas i za druge. Malo odmorite od njih i nećete se pokajati. Sodu bikarbonu možete koristiti za piling lica, nanesite je u malim količinama, malo masirajte i isperite. Vaše lice će biti čišće.

Vjerovatno i vi kao većina koristite dezodoranse, a niste ni svjesni da su oni vodeći uzrok raka dojke. Nemojte ih koristiti jer su puni štetnih materija i metala. Radije kupujte proizvode na kojima je naglašeno da nemaju aluminija i ostalih štetnih materija.

Ono što je još bolja opcija jeste da jednostavno koristite sodu bikarbonu. Razblažite sa vodom i nanesite ispod pazuha. Pokupit će znoj. Bićete zadovoljni. U ovom videu možete jasno pogledati mnoge korisne primjene sode bikarbone:

()

..