Trogodišnju djevojčicu nije uspjelo da spasi 100 spasilaca, ali jeste slijepi pas koji je imao oko 17. godina!

U australijskoj državi Kvinslend desilo se nešto veoma interesantno o čemu je da se priča svugdje u svijetu. Pas koji je bio gluh i slijep, ali i star sedamnaest godina, uspio je da spasi život djevojčici koja je imala svega tri godine. Djevojčica je iznenada jednog dana nestala iz dvorišta u nekom ruralnom i napuštenom području.

Pas Maks je cijelo vrijeme bio pored nje, iako se za djevojčicom tragalo dva dana. Kada su roditelji shvatili da je djevojčica nestala, bili su jako zabrinuti zbog čega su odmah pozvali policiju.

Za djevojčicom se tragalo i danju i noću, ali nije bilo nikakvih tragova.

Čak je i baka ove djevojčice, koja je inače bila u dobroj fizičkoj kondiciji, uključila se u potragu , pa je išla po uzbrdicama i nekim zabačenim mjestima kkao bi pronašla svoju unuku, ali to joj nije polazilo za rukom.

Dok je djevojčica bila daleko od svojih roditelja cijelo vrijeme uz nju je bio pas. Baka je počela da doziva djevojčicu, ali poslije nekog vremena pred njom se pojavio pas i počeo da laje. Tako su pronašli djevojčicu, ali i svi su bili jako sretni, jer je neko bio pored njihove mezimice dok je bila na nepoznatnom mjestu.

Ono što je zanimljivo u svemu ovome jeste činjenica da je tokom potrage za djevojčicom bilo oko sto specijalaca, ali niko od njih nije pronašao nikakav trag, ali na svu sreću na kraju im je pomogao pas.

Djevojčica je bila zdrava, ali jako uplašena. Kada su roditelji uzeli djevojčicu u naručje bili su presretni.

Pogledajte video kako je sve to izgledalo:

..