NAJBOLJA TEHNIKA FARBANJA JAJA,,,RECEPT KOJI ME ODUŠEVIO

Sastojci
Tvrdo kuvana jaja
Boje za hranu

Ocat
Jestivo ulje

Instrukcije
Jednom kada se vaša kuvana jaja ohlade i osuše, ulijte dovoljno sirćeta u malu posudu ili šolju tako da možete umočiti jaje i potpuno ih pokriti u sirćetu.
Očistite jedno jaje u sirće, zatim ga stavite na kašiku i spustite u malu keramičku posudu ili kratku šolju za jednokratnu upotrebu. Ne dozvolite da se ocat osuši (imat ćete oko 5 minuta prije nego što se osuši, pa ne brinite o žurbi).
Iscrpite boju hrane direktno na jaje. Kada je vrh jajeta pokriven, koristite kašiku da okrenete jaje u posudi u boju hrane koja je kapala u dno. Dodajte još kapi boje za boju u bilo koje bele mrlje na jajetu. (Koristio sam oko 15 kapi boje za prvo jaje svake boje.)
Koristite kašiku da pažljivo postavite jaje na lim za pečenje na papirnatom ručniku da se osuši.
Da biste napravili još jedno jaje iste boje, umočite drugo jaje u ocat, a zatim kašikom postavite jaje u posudu i prevrnite ga u boji hrane koja je ostala na dnu. Dodajte još kapi boje hrane kako biste bili sigurni da je jaje prekriveno. (Potrebno je samo 6 ili 7 kapi za drugo i treće jaje).

Ponovite korake za svaku novu boju, ali svakako koristite čistu posudu i kašiku za svaku boju.
Kada se jaja potpuno osuše (oko 45 minuta), sipajte nekoliko kapi ulja za kuhanje na papirni ručnik. Natrljajte ulje po celom jajetu da biste dobili sjajni finiš. Ako ulje istrlja jaja na vaše prste, koristite čist papirni ručnik da istrljate višak ulja.
Notes
Ako ova jaja napravite unapred, pobrinite se da ih izvadite iz frižidera i otvorite poklopac najmanje 2 sata pre nego što ih poslužite. Želite da se sve kondenzacije osuše pre nego što ih poslužite svojim gostima ili prstima, postaće VRLO neuredno.
Ova luda živahna, super svetla jaja su tako lepa i tako ih je lako napraviti !! Volim sjajnu i sjajnu završnu obradu !! Boja je potpuno konzistentna bez ikakvih mrlja koje ste dobili od prodavnice. Najbolje od svega, da su potpuno bezbedni za jelo!
Ova luda živahna, super svetla jaja su tako lepa i tako ih je lako napraviti !! Volim sjajnu i sjajnu završnu obradu !! Boja je potpuno konzistentna bez ikakvih mrlja i mrlja koje ste dobili od prodavnice kupljenih kompleta. Najbolje od svega, da su potpuno bezbedni za jelo!

(Preuzeto sa: lifestylerecepteka.info)

..