ŠEST SATI JE NA RAMENIMA NOSILA PSA KAKO BI MU SPASILA ŽIVOT. ZASLUZILA JE ORDEN ZA DOBROTU.

Jedna je žena tijekom planinarenja prošle godine naišla na ranjenog psa. Odlučila ga je ponijeti kako bi spasila njegov život. Nosila ga je preko 6 sati na ramenima! Ovaj je nevjerojatan i nesebičan čin na kraju spasio život psa! Tia i njezin 76-godišnji otac već su 3 sata planinarili kada su dospjeli na vrh. Dok su se spuštali, naišli su na ranjenog psa koji nije imao vlasnike u blizini. „Bio je dosta slab, nije mogao ni hodati“, rekla je Tia. Znala je da se pas neće moći spustiti u sigurnost, pa ga podignula i 30kg stavila na svoja ramena. Zajedno su se spuštali do podnožja. Put je bio 10km dugačak a trebalo joj je 6 i pol sati da se spusti. „Morali smo se spuštati po snijegu, u jednom smo trenutku izgubili put.

To je jedna od najtežih stvari koje sam u životu napravila“ U jednom je trenutku njezin otac uslikao fotografiju na kojoj Tia leži kako bi se odmorila, a kraj nje sjedi pas. Gotovo je bila u suzama od težine pothvata, a objasnila je kako se okrenula molitvi kako bi dobila snagu za ostatak puta. „Sagnula sam se da ga podignem i osjetila kako suze naviru. Tada sam se kratko izmolila jer sam osjećala kako me vrat boli zbog težine. Već sam imala glavobolju, noge su se osjećale kao da će otkazati. Dok sam izgovarala molitvu, doslovno sam osjetila kako težina s ramena nestaje i pomislila ‘Ok, sigurno je netko iza mene tko mi pomaže’. Okrenula sam se 5 ili 6 puta, ali nikog nije bilo. Tada sam znala da se događa nebeska intervencija. Imala sam pomoć“, objasnila je. Kada je stigla u podnožje planine vidjela je poruku o izgubljenom psu imena Boomer. Nakon što je nazvala vlasnike Tia je saznala da su ga pustili s lanca tijekom planinarenja, a da je on potrčao prema litici koja je bila pod snijegom i da je pao.

Pao je s gotovo 30 metara. Na sreću, ozlijedio je samo prednju šapu zbog kojeg će morati na operaciju. Vlasnici su se htjeli preseliti a psa pokloniti nekome. No Tia je planirala nešto drugo. „Cijelu sam noć o tome razmišljala. Kada sam se ujutro probudila prvo sam pomislila ‘Taj pas treba pripasti meni’“, objasnila je Tia. Zato je poslala poruku vlasnicima i objasnila koliko se povezala s Boomerom na toj planini i da bi ga htjela zadržati. Vlasnici su pristali, a Tia i Boomer sada su nerazdvojni par. Ona ga je spasila i sada se brine za njegov oporavak u njihovom novom domu.

IZVOR: magazin.ba

..