Mazala je sirće na svoje butine svake noći prije spavanja i tako riješila veliki problem svake žene

Pored toga što se u prodavnicama mogu naći razni proizvodi za čišćenje, najbolje je ipak da se okrenete prirodnim rješenjima zbog toga što znate da vam oni nikako ne mogu naštetiti. Sada pogledajte u nastavku nekoliko načina korištenja jabukovog ocata.
Vaš cvijeće će duže vremena biti svježe: Sve što trebate uraditi jeste da pomiješate dvije kašika jabukovog ocata sa tri kašike šećera, a onda to prebacite u litar tople vode pa stavite vaše cvijeće u nju. Taj trik vam može pomoći da vam cvijeće bude svježe do deset dana.

Očistite tepih: Jednu kašiku deterdženta za suđe sa jednom kašikom bijelog ocata ćete pomiješati zajedno sa dvije čaše tople vode. Takva mješavina vam može biti od koristi kada želite ukloniti stare mrlje koje su se osušile, pa čak mrlje od vina i kafe.
Spriječite stakla od auta da lede: Koristiti ćete jabukov ocat preko zime kao sredstvo kojim možete spriječiti zamrzavanje prozora. Sve što trebate uraditi jeste oprati prozore auta sa mješavinom ocata i vode u mjerilu 3:1.

Očistite vaš odvod: Mješavina sode bikarbone, vode i ocata može da vam bude od koristi kada želite očistiti odvod. Pola čaše sode ćete staviti u odvod, a onda dodati čašu ocata, te jednu čašu ključale vode. Poslije 20 minuta ćete nasuti vodu iz česme u odvod i na taj način ćete spriječiti začepljivanje.

Zaboravite na celulit: Pomiješati ćete tri dijela jabukovog ocata sa jednim dijelom ulja vitamina E. Tu smjesu ćete umasirati na vašu kožu dva puta svaki dan i ova mješavina vam može pomoći celulit nestane.