MAJKA U ŠOKU: Novorođenče strpali u kutiju, razlog treba čuti SVAKI RODITELJ

Kada je dr Megan Heere počela savjetovati novopečenim majkama da stavljaju svoje bebe u kartonske kutije, nije imala pojma kako će već ionako prestrašene majke reagirati.

Ideja je bila čudna većini majki u SAD-u, ali u praksi se u Finskoj provodi već desetljećima, piše Little Things. Temple University Hospital je nedavno započela s inicijativom pružanja sigurnosti ‘beba u kutijama’. Iako svaka kutija košta oko 100 dolara, majke ih dobiju besplatno.

Razlog? Da bi se smanjio broj dojenačke smrti.

Gušenje je vodeći uzrok smrti među dojenčadi, ali uz malu pomoć i obrazovanje, to se može spriječiti. Mnogi roditelji vjeruju kako je najbolje ako njihovo novorođenče spava u krevetu s njima ili na mekanom madracu.

Kutija je idealna

Iako je to dobronamjerno razmišljanje, takav način spavanja može dovesti do gušenja i smrti. Kutija za bebe je idealno okruženje za dijete kada je riječ o spavanju.

Liječnici preporučuju da bebe spavaju na tvrdoj podlozi te u istoj sobi, ali ne u istom krevetu s roditeljima. Ova jednostavna kutija može spriječiti iznenadnu dojenačku smrt.

Osim toga, u kutiji su majke dobile i određene potrepštine za bebe kao i materijale za educiranje koji će im pomoći u prvim mjesecima suživota.

Pogledajte video:

Izvor: net.hr

..