Sina (18) je bilo sramota što ga majka grli na aerodromu: Kada se vratio kući sa puta, doživio je najgori trenutak u životu!

Njegove riječi puno su povrijedile majku, jer je pomislila da se njen sin ne raduje njihovom ponovnom susretu.

Jedan momak odlučio je da krene “trbuhom za kruhom” i sa 18 godina je napustio svoju majku, otišao u inostranstvu da potraži bolju budućnost. Kada se vratio prvi put, njegova majka ga je čekala na aerodromu i to sva uplakana.

Prišla je i zagrlila ga što je jače mogla jer joj je neizmjerno nedostajao.

Međutim, njen postupak očigledno nije odgovarao njenom sinu.

“Majko, znam da me puno voliš, ali osramotiš me tako kada me pred svima grliš, kao da sam još malo dijete”, rekao joj je.

Njegove riječi puno su povrijedile majku, jer je pomislila da se njen sin ne raduje njihovom ponovnom susretu. Nakon 6 godina, njen sin je ponovo odlučio da ode u inostrastvo. Sada je imao 24 godine, i majka je ponovo krenula sa njim na aerodrom da ga isprati.

Ovog puta ga nije grlila već mu je okrenula leđa i uplakana rekla: “Pazi na sebe, sine moj.”

Međutim, kada se sin ponovo vratio kući majka ga nije čekala na aerodromu. Kada je stigao kući, ugledao je na stolu jedno pismo i buket cvijeća. On se brže bolje uhvatio za pismo da ga pročita, ali onda je uslijedio njegov najgori trenutak u životu.

“Sine moj,

Kada sam te prije 6 godina zagrlila, plakala sam od radosti ali dok ove redove čitaš ja sam već u grobu. Umrla sam od raka! Plakala sam i na tvom drugom odlasku. Okrenula sam leđa jer nisam htjela da te osramotim, ali sam ipak znala da je to bio zadnji put kada sam te vidjela. Volim te puno i uvijek ću biti u tvojoj blizini.

S ljubavlju,

Tvoja mama”, pisalo je u pismu.

Sin nije mogao da dođe do daha, sjeo je na pod a suze su samo tekle. U tom trenutku pokajao se za svaku grubu riječ koju je izgovorio svojoj mami, iako nije mislio da će to toliko da je povrijedi.

Preispitajte i vi vaš odnos prema vašoj majci!

Izvor: stil.kurir.rs

..