U školi su dobili zadatak da sastave pjesmicu o tati i mami – ovaj dječak je sastavio i tako otkrio više nego je trebao o tatinom odnosu sa majkom!

KAŽU S KIM SI TAKAV SI, DEFINITIVNO DA JE OVAJ DJEČAK SHVATIO OZBILJNO OVU PJESMICU KOJU MU JE SPREMIO TATA KAKO BI MOGAO IMATI ZA PISMENI RAD U ŠKOLI. UČITELJICA JE SVIMA NAGOVIJESTILA DA ĆE IMATI PISMENI ZADATAK GDJE ĆE MORATI IZRECITOVATI JEDNU PJESMU O OCU I MAJCI.

Tako je jedan osmogodišnji dječačić, učenik drugog razreda napisao pjesmicu, koja je sve nasmijala. Djecu su uvijek iskrena, kasnije je i priznao kako mu je tata pomogao, koji je očigledno jako duhovita osoba.

Tematika je bila Tata i Mama, a dječačić je tatu opisao kao neko ko sve radi, dok je njegova majka osoba koja pije kave, ide u grad, čupa obrve. Ne znamo kako će se ovo svidjeti majci dječakovoj, ali sigurno da je otac probrao sve simpatije zbog ovoga što je napisao njegov sin.

Ovo se dogodilo negdje u Zagrebu, u jednoj osnovnoj školi. Djeca su dobra, plemenita, dječak možda nije ni znao šta piše, ali definitivno da je otac ovdje pokazao da ima zaista veliki smisao za humor.

Da li vam se dopada ova pjesmica dječaka? Dječak je dobio pet za ovu recitaciju, morao je kasnije da izrecituje i javno, pred svim roditeljima na roditeljskom sastanku. Svi su se tako slatko nasmijali i podržali ovog dječaka. Majci sigurno nije bilo ugodno, vjerujemo da je vodila dug razgovor sa svojim suprugom, jer je majka prikazana ovdje kao neradnica.

Dio Nek svima bude jasno da i papučari žive krasno je sve nasmijala do suza.

Dijelite ovaj članak ako vam se sviđa!

..