Bivša supruga ga zamolila da za njihovu kćerkicu kupi lijek – otvorio je frižider i tada se zaprepastio od prizora koji je ugledao

KĆERKA KOJU IMA, OVOM ČOVJEKU PREDSTAVLJA NEŠTO NAJBITNIJE ŠTO IMA NA SVIJETU. NIJE U BRAKU SA MAJKOM NJEGOVE MEZIMICE, ALI SE TRUDI DA UVIJEK OD POMOĆI BUDE ZA MAJKU SVOG DJETETA. RADI SE O ČOVJEKU PO IMENU BRENDON KARPENTER, POKAZAO JE DA JE ČOVJEK KOJI IMA VELIKO SRCE SVOJIM ODNOSOM PREMA KĆERKICI.

Kada se vraćao sa posla jednog dana, njegova bivša partnerica mu je uputila poziv, ona je zamolila da skokne do apoteke da bi kupio jedan lijek. Uradio je Brendon bez pogovora to, kada je krenuo staviti lijek u frižider, ostao je blago rečeno zatečen prizorokom koji je ugledao. U frižideru se samo obična flašica vode nalazila, a sa druge strane se našla i hrana za njegovu kćerkicu. Polica koja je bila puna, ali osim toga, ništa nije bilo više.

To je njega mnogo rastužilo, on je znao da njegova bivša supruga mnogo radi, da nema uopšte vremena za kupovinu hrane, odlučio je da skokne do prodavnice, da kupi sve što je i njoj bilo potrebno. Brendon je razmišljao logički, svjestan je da njegova bivša supruga i majka njihove kćerkice mora biti zdrava da bi se mogla o njoj brinuti. On je smatrao da je jako neodgovorno kada ne bi brinuo o svojoj ženi koju je nekada najviše na svijetu volio.

Inače, uglavnom su disfunkcionalni odnosi bivših supružnika, ne slažu se uglavnom u većini slučajeva niti funkcionišu, ali je ovaj čovjek dao pravi primjer kako se treba ophoditi. Možemo samo reći, svaka čast, ljudino. Da je više ovakvih ljudi, svijet bi bio bolje mjesto.

Izvor:

..