Pismeni rad osmogodišnjaka koji je roditelje zatekao u nezgodnoj situaciji postao hit na internetu

Ne kaže se bez veze da su djeca božji dar i da nešto najljepše što sam život može donijeti jeste novi život. Djeca su radost življenja, ali njihova percepcija razmišljanja i inteligencija svakodnevno iznenađuje, i ostavlja bez daha.

Pa je tako nemali broj primjera, tekstova i video zapisa u kojima djeca, nekim svojim rezonima i razmišljanjima o ozbiljnim i manje ozbiljnim stvarima koje život nosi ostavljaju bez teksta i bez suvislih .

I vjerovatno da kada bi ste ovakvu neku priču čuli od nekoga, mislili bi ste da je to šala ili vic, ali vjerujte da to nije tako.

Pismena vježba jednog osmogodišnjaka sa engleskog govornog područja ovih je dana postala pravi viralni hit, a dječak je svoj rad pisao na temu ” Moj tata heroj”, a tekst govori o sljedećem:

Pa tako ovaj osmogodišnjak kaže za svoga oca da je heroj jer je spasio njegovu mamu da ne ode na nebo. Dječak u pismenom radu piše da bi njegova mama umrla da je tata nije spasio, a sve se desilo na način da je dječak jedan vikend čuo svoju mamu kako u svojoj sobi viče” O, bože, o bože, dolazim, dolazim”. Dječak piše da se bio uplašio za svoju mamu jer nije želio da ona umre, pa je stoga utrčao u sobu svojih roditelja. Tu je zatekao mamu i tatu u krevetu , a mamine noge su bile podignute u vis. Dječak je napisao da je tu situaciju vidio kao da Bog želi da uzme mamu sebi a tata leži na njoj i ne da joj da ode.

Dječak je za ovaj svoj iskreni tekst dobio najnižu ocjenu, a komentar nastavnice je bio da hitno mora da porazgovara sa dječakovim roditeljima

Stoga, roditelji, oprezno u kontaktu sa nebesima !

..