Trogodišnji sin ga je pratio do posla i izgubio se: Sreli su se posle 24 godine (FOTO)

– Stalno sam sebi govorio da ne smem da odustanem. Morao sam da ponovo vidim svog sina – rekao je Li

Otac iz Kine izgubio je sina na prometnoj ulici u gradu Sian 1994. godine, a konačno ga je pronašao 24 godine kasnije.

Suze radosnice prolile su se kada se Li Šunji ponovo sreo sa izgubljenim detetom. Tada trogodišnji dečak Li Lei danas ima 27 godina, i ponovo je sreo oca i majku Du Li.

Izgubio im se iz vida 8. avgusta 1994. godine, a u petak je potraga završena nakon uspešne identifikacije uz pomoć DNK analize.

– Krenuo sam od kuće da prodajem stvari na svom štandu. Nisam shvatio da me je sin pratio, i saznao sam tek kada je moja žena došla do moje radnje tražeći me. Noge su mi odmah otkazale – prisetio se kroz suze Li (59).

Izgubljenog dečaka je na ulici pronašao par, a nakon što nisu uspeli da pronađu njegovu porodicu, poveli su ga sa sobom. Srećom, odgajili su ga kao svoje dete.– Komunikacione tehnologije tada nam nisu omogućavale da potražimo pomoć – rekao je Li, prenosi “Dejli mejl”.

Odlučio je da proda svoj posao i štand i počeo je da putuje po celoj zemlji u potrazi za sinom. Ištampao je 180.000 obaveštenja o nestalim osobama i nosio ih u najlonskim vrećama po celoj Kini, do svake pokrajine. Za tri meseca izgubio je 27 kilograma.

– Stalno sam sebi govorio da ne smem da odustanem. Morao sam da ponovo vidim svog sina – rekao je Li.

Sreće ga je konačno stigla kada je policija uspela da identifikuje Li Leija u DNK bazi o nestaloj deci. Kada je usledio svečani trenutak ujedinjenja oca i sina, Li više nije mogao da izdrži i počeo je da plače. Otac je pao na kolena pred sada odraslim sinom.

(Telegraf.rs)

..