KREMASTI KOLAČ VRIJEDAN SVAKOG TRUDA… – Domacinski recepti

Potrebni sastojci
Za biskvit:
2 šolje šećera

4 jaja
2 ½ šolje brašna
1 šolja mleka
¾ šolje ulja
2 ¼ kašičice praška za pecivo

1 kašičica vanila ekstrakta
Krema:
2 pudinga od vanile skuvana prema uputstvu sa kesice
Glazura:
240 g čokolade
1 šolja slatke pavlake

PRIPREMA:

Šećer i jaja mutite mikserom dok ne postanu penasta, dodajte brašno sa praškom za pecivo, mleko, ulje i vanila ekstrakt pa sve dobro umutite. Sipajte smesu u četvrtastu tepsiju ili vatrostalnu posudu koju ste podmazali i pecite na temperaturi od 175C, 30-40 minuta.
Čim biskvit izvadite iz rerne, drškom varjače ga izbodite po celoj površini, da napravite rupe. Puding skuvajte prema uputstvu, pustite da se prohladi pa prelijte preko biskvita i ostavite da se sve hladi.

Za glazuru, iseckajte čokoladu i sipajte u vatrostalnu posudu. Pavlaku satvite na šporet da se zagreva do tačke ključanja, prelijte preko čokolade, ostavite dva minuta, pa sve energično mešajte dok ne dobijete tečnu i glatku glazuru. Odmah je prelijte preko kolača i ostavite da se hladi.

Liječenje povišenog krvnog pritiska nemedikamentoznom metodom je najefikasniji i najsigurniji način da se to tretira. U nastavku su neki savjeti kako smanjiti i kontrolirati visok krvni pritisak. Dijeta: Jedite 8 do 10 porcija voća i povrća svaki dan; 7 do 8 porcija žitarica; i do 2 porcije nemasnog mesa dnevno. Dodati 4 do 5 obroka […]

Sastojci kora 6 jaja,6 kasika secera,6 kasika mlevenih oraha,5 kasika brasna, pola praska za pecivo,3dl fante. 1fil 300gr mlevene plazme,100gr cokolade,2dl fante,pola margarina,50gr secera u prahu. 2fil 200gr mlevenih oraha,1dl mleka,pola margarina,50gr secera u prahu. 3fil 750ml mleko,3 pudinga od vanile,pola margarina,50gr secera u prahu. 300gr slaga. Priprema 1. 6 belanca sa 6 kasika secera […]

(Izvor: domacinskirecepti.info)

..