Oni su brat i sestra blizanci: Pročitajte njihovu životnu priču

Alfred i njegova sestra Millicent Gale iz Velike Britanije možda nisu slični, ali oni su trogodišnji blizanci.

Millicent je upola niža od brata jer je rođena s rijetkim oblikom patuljastog rasta, ali porodica kaže kako uopće nema sumnje ko je od njih dvoje glavni.

– Millicent je vrlo sigurna u sebe, ona je šefica – kaže mama Laura (36).

– Ljudi uvijek misle da mu je ona mlađa sestra i iznenade se kada im kažemo da su blizanci. Ne izgledaju kao blizanci, ali su jako povezani. Alfred uvijek štiti svoju sestru – naglašava Laura.

Laura i njen suprug Steve (51) su bili presretni kada su im, nakon nekoliko pokušaja umjetne oplodnje, ljekari kazali da će dobiti blizance. Na ultrazvuku u 20. sedmici ljekari su primijetili da djevojčica ima kraće udove. Dijagnosticirali su joj bolest koja se javlja u jednom na 25.000 poroda.

– Bili smo zabrinuti, pitala sam se kakav će život moja kćerka imati – kaže Laura.

Blizanci su se rodili u decembru 2013. godine, sedam sedmica ranije. Alfred je rođen 26 minuta prije sestre. Nakon poroda ljekari su ga operirali jer su mu morali ukloniti dio crijeva.

Millicent je dobila infekciju i zamalo umrla. Blizanci su se izborili i u januaru 2014. ljekari su ih pustili kući.

– Millicent je pravi borac. Treba inhalator i brzo se umara, ali to je ne zaustavlja – govori Laura.

Genetičar Tom Shakespeare kaže kako je Millicent patuljčica jer su blizanci napravljeni iz dva odvojena jajašca i dvije sperme. Dodaje kako ne postoji razlog zbog kojeg blizanci ne bi živjeli dugo i normalno.

(Izvor:balkanplus.net)

..