Ima 80 godina i najstarija je stjuardesa na svijetu

Beti Burki Neš iako ima 80 godina još ne pomišlja da ide u penziju. Ona kao stjuardesa radi već skoro 60 godina i to za istu avio-kompaniju.

Beti je počela da leti za “East Airlines”, dašnji “American Airlines”, kada je imala 21 godinu i kada je Dvajt Ajzenhauer bio predsjednik SAD. Tada su avionske karte koštale samo 12 dolara, a rezervacije nisu bile potrebne.

“Moja omiljena priča uključuje svakakve vrste pomoći našim klijentima. Osjećam da me moj posao stavlja u poziciju gdje imam posebnu pažnju”, otkrila je Beti, osvrćući se na svoju karijeru stjuardese. Sada, na svojoj dnevnoj relaciji Washington – Boston, radi s putnicima koji je pozdravljaju zagrljajem kao da su stari prijatelji, piše “B92“…

“Volim sve naše stalne goste i ispunjavaju me novi. Istinski sam uživala u bezbrojnim interakcijama s putnicima, a postoji i previše priča koje bi se mogle ispričati”, dodaje stjuardesa.

Osamdesetogodišnjakinja je započela svoju karijeru 4. novembra 1957. godine. Svu pažnju je poklonila poslu i romantici na nebu. U vrijeme kada je počela da radi, stjuardese su jela služile u bijelim rukavicama, a ljudima je bilo dozvoljeno da puše tokom leta.

(Izvor:balkanplus.net)

..