Ispovijest: Imao sam dvije žene, suprugu i ljubavnicu..

Supružnik joj je kosu vezao u svinjski rep kako je ne bi napadao dok je kuhao, čistio ili grlio mlade. Kod kuće je nosila nježne trenirke, široke majice koje su bile pogodne za ostanak uz pećnicu, dok je čistila podove ili raširila tek opranu odjeću.

Samo za ove posebne sezone, nosila je izvrsne košulje i široke suknje, stavljala je ogromne klinove u uši, nebrojene trake za ruke na sve četiri djece za kapelu ili proslave. Napustili su me. Nisam mario za te prilike, a bio sam i istrošen. Doista, nije sve to iscurilo, ali to je bilo pristojno pomilovanje za moju obitelj. U trenutku kad bih ih ispratio, sjeo bih u vozilo i otišao do svoje otmjene žene.

Doista, potkopao sam svoju značajnu drugu!

Otmjena žena nosila je kosu na leđima. Ne bi se uznemirila jer nije kuhala, nije imala dhecu. Kod kuće je nosila izvrstan ogrtač, dok je ispod bila primjetna dotjerana odjeća. Nije se žurilo. Nitko je nije okupirao od mene (nije se mogla brinuti manje za mlade ili stare skrbnike).

Iako je supružnik bio jedna od onih domaćica koja najesen u spremište gorljivo slaže 1.000.000 spremnika sa zimom, otmjena je žena obožavala odlazak u sushi bar. Obožavala je fascinantna jela, a ja sam skužila kako s njom jesti “štapićima”.

U trenutku kad sam u početku upoznao svoju otmjenu ženu i potkopao svoju značajnu drugu, obitelj mi se pretvorila u uteg. Nisam mogao ne sumnjati da je moja druga osoba imala samo jedan upit za mene: kada će biti naknada? Mladi su stalno tražili nešto: cipele, školski ruksak, ukrase ….

Moja kurtizana mi je dosljedno davala neke lako previdljive detalje, pristojne zadužbine koje sam sposobno spremala daleko od svoje značajne druge. Također sam joj dao blagoslov, koji je sama izabrala.

Supružnik je ostao mršav i nekoliko godina i troje djece. Bilo mi je sasvim u redu upoznati je sa suradnicima na poslu. Bila je uzorna dama.

Pratitelji su od sada navikli na moj dvostruki život. Zlostavljali su moju posebnu damu, no ipak su dobili šansu da odu do mog doma, kako bi im pomogao moj značajni drug, koji je aranžirao baklave, pite, kolače … Nisu mnogi od njih imali tu sreću da se vjenčaju s takvom domaćica.

Izlazeći, sličan upit nastavio im je prolaziti kroz glavu: “Kad se sve uzme u obzir, što još treba ovom moronu, osim ovakve dame …”

U takvim sam trenucima bila zadovoljna svojom obitelji, jer sam imala ugodan i čist dom, izvrsnog i sjajnog supružnika i djecu.

Vrijeme je brzo prolazilo, život se nije promijenio iz temelja. Priviknuo sam se na svoju posebnu damu, zapravo poput svoje značajne druge. Shvatio sam da se bojim izgubiti je. Nikad nisam priznao svoju naklonost prema njoj ili da ću napustiti obitelj zbog nje, ali sad sam je počeo obavještavati o svojim osjećajima, jer se pojavila nevjerojatna zavist.

Smatra da bih mogao izgubiti svoju značajnu drugu, nikad me nisu živcirali. Toliko sam je smatrao dijelom sebe, kao da je moja all-inclusive ruka … Nikad nisam mislio da bih mogao ostati bez nje …

Jednog dana supružnik je dobio nekoliko odgovora u vezi s otmjenom ženom. Suočio sam se s odlukom. Tim više apsolutno, da bih izravno prešao na stvar, ostao sam bez odluke. Preostalo mi je samo boriti se za jednog od njih. Tada sam shvatila da sam ovaj put bila užasno zapuštena.

Imala sam oboje: posebnu damu i supružnika. Dama koja je bila dražesna i divna, stvorila je dom od kuće i rodila moju djecu, a zatim opet kurtizana koja je zadovoljila moj osjećaj za sebe.

U svakom sam slučaju potkopao oboje.

Na kraju sam odlučila biti udaljena od svih ostalih, u svjetlu činjenice da imam oboje, i nije me bilo briga za sve uzete u obzir. Došlo je vrijeme da se cijenim …

..